HLAS-SD sa vyjadrila ako typická opozičná strana. Chce byť alternatívou súčasnej vlády

NETKY.SK • 27 Jún 2021, 09:03 • 2 min
HLAS-SD sa vyjadrila ako typická opozičná strana. Chce byť alternatívou súčasnej vlády

NITRA - Strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) chce byť hlavným vyzývateľom tejto vládnej koalície pri nasledujúcich či už v predčasných, alebo riadnych parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

Strana podľa jej predsedu Petra Pellegriniho má na to, aby ponúkla alternatívu voličom oproti terajšej vládnej koalícii, oproti chaosu, zmätku, amaterizmu, a neprofesionality.

Politika Hlasu bude podľa neho charakterizovaná profesionalitou, odbornosťou, ale aj vysokou politickou kultúrou so snahou zjednotiť spoločnosť. "Stojíme pred ťažkými výzvami, ktoré Slovensko čakajú nielen z dôvodu pandémie, ale aj z dôvodu celospoločenských veľkých zmien. Tie nedokážeme zvládnuť, ak bude naša spoločnosť rozhádaná a rozdelená na znepriatelené tábory," dodal Pellegrini.

 

 

Spájanie sa? 

Na otázku o možnej spolupráci povedal, že Hlas zatiaľ vylúčil len Ľudovú stranu Naše Slovensko a on osobne nikdy nezavolá Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Na sneme sa o ňom dokonca vyjadril, že nemá čo robiť na slovenskej politickej scéne. 

Ústrednou témou programu strany bude podľa Pellegriniho človek, ktorý sa bude môcť v každej životnej situácii obrátiť na štát. Novou podpredsedníčkou strany na sneme v Nitre stala Zuzana Dolinková.

 

Viac sa dozviete: HLAS-SD má novú podpredsedníčku, stala sa ňou Zuzana Dolinková

 

Vo vedení strany sú podľa Pellegriniho ešte ďalšie voľné miesta, strana ich obsadí na sneme v septembri, kedy bude kreovať aj svoj program.

Strana Hlas-SD má aktuálne vyše tisíc členov, dlhodobo sa umiestňuje na prvom mieste v prieskumoch verejnej mienky. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies