Hlas-SD sa bojí nového variantu omikron! K tomuto vyzýva vládu

NETKY.SK • 29 November 2021, 15:30 • 2 min
Hlas-SD sa bojí nového variantu omikron! K tomuto vyzýva vládu

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Hlas-SD vyzýva vládu, aby prijala opatrenia na zamedzenie šírenia nového koronavírusového variantu omikron. Mali by sa týkať najmä hraníc a toho, čo majú ľudia robiť pri návrate zo zahraničia.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii to uviedol predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini s tým, že príklad by si mohla zobrať od iných krajín. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR informoval, že v pondelok vydá vyhlášku k režimu na hraniciach. "Mám vážne obavy, že už na Slovensku môže byť... Želajme si, aby to tu ešte nebolo."

 

 

"Ak neurobíme okamžite opatrenia na hraniciach, tak vám garantujem, že ako cez 'kopirák' prídu na Slovensko tisícky ľudí bez kontroly, nakazení novým variantom, a po Vianociach a Novom roku budeme zažívať veľmi ťažké časy," podotkol Pellegrini. Bude mu ľúto, ak by vláda v pondelok mimoriadne nezasadla a riešila opatrenia len na večernej koaličnej rade. Poukázal, že podobná situácia tu bola aj minulý rok pri mutácii delta, ktorá bola na Slovensko donesená zo zahraničia. ÚVZ deklaruje, že bude o vyhláške k hraniciam okamžite informovať.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Omikron sa naďalej rozširuje. Čoraz viac štátov hlási prípady nákazy

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies