Hlas-SD kritizuje Máriu Kolíkovú. Ministerka neprejavila záujem o stretnutie

NETKY.SK • 2 November 2021, 14:09 • 2 min
Hlas-SD kritizuje Máriu Kolíkovú. Ministerka neprejavila záujem o stretnutie

BRATISLAVA - Dôvodom je nová verzia súdnej mapy, ktorá podľa poslancov strany nie je riadne vypracovaná. Podľa nich je v súčasnosti potrebné riešiť dôležitejšie problémy.

slovakia

left justify in out

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková o stretnutie s poslancami mimoparlamentnej strany Hlas-SD neprejavila záujem. Poslanci strany súdnu reformu nepodporia. Pre TASR to uviedol Martin Dorčák z tlačového odboru strany Hlas-SD. "Sme presvedčení, že o takejto reforme treba oveľa viac komunikovať s tými, ktorých sa týka, a nie ju pripravovať od ministerského stola v Bratislave, a navyše každú chvíľu zásadne meniť jej parametre," poukázal Dorčák.

 

img

 

Pripomenul, že strana nezaznamenala žiadne relevantné podporné vyjadrenia od sudcov, že po prijatí tejto reformy sa im bude pracovať lepšie a efektívnejšie. "Hlas-SD trvá na tom, že vládna koalícia musí urgentne riešiť kľúčové problémy – drastický rast cien energií, potravín či boj s pandémiou – a rušenie súdov medzi ne určite nepatrí," dodal.

 

Prečítajte si tiež: Richard Sulík čelí kritike za jedálny lístok na Expo Dubaj 2020

 

Už 3. verzia súdnej mapy počíta so zrušením 4 okresných súdov. Pôvodne chceli znížiť ich počet z 54 na 30. Nový návrh naďalej počíta so vznikom mestských súdov v Košiciach a Bratislave. Zostávajúce súdy ostanú ako pracoviská alebo sídla. Zrušiť by mali okresné súdy v mestách Partizánske, Skalica, Bánovce nad Bebravou a Kežmarok

 

img

 

Zmena by sa mala týkať aj krajských súdov. Ministerka spravodlivosti plánuje ponechať všetkých 8 pracovísk, pričom vzniknú len 3 obvody. Sídlom krajských súdov by tak mala byť Trnava pre západoslovenský obvod, Žilina pre stredoslovenský obvod a Prešov pre východoslovenský obvod. Zmena by mala nastať k 1. januáru 2023.

 

K téme: REPORTÁŽ: Mária Kolíková predstavila 3. verziu súdnej mapy. Čo na ňu hovoria poslanci?

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona