Hlas považuje presun systému S-300 na Ukrajinu za ohrozenie obranyschopnosti SR

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 15:00 • 2 min
Hlas považuje presun systému S-300 na Ukrajinu za ohrozenie obranyschopnosti SR

BRATISLAVA - Mimoparlamentný Hlas-SD považuje presun systému protivzdušnej obrany S-300 na Ukrajinu za ohrozenie obranyschopnosti Slovenska. Vyzývajú ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), aby tento krok vysvetlil. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

slovakia

left justify in out

Presun techniky je podľa Hlasu podvodom súčasnej vlády SR na svojich občanoch. Strana pripomína slová ministra obrany o tom, že S-300 bude vyradený z výzbroje Ozbrojených síl SR iba vtedy, ak zaň bude zabezpečená adekvátna náhrada.

 

„Tento sľub sa zatiaľ nepodarilo naplniť a sám minister Naď nedávno hovoril o časovom horizonte niekoľkých mesiacov až rokov," poukázala strana.

 

Je podľa nej zrejmé, že rozmiestnené systémy Patriot plnohodnotne nenahrádzajú systém S-300.

 

 

Slovensko darovalo Ukrajine systém protivzdušnej obrany S-300. Potvrdil to premiér Eduard Heger (OĽaNO). Vyhlásil, že darovanie systému neznamená, že Slovenská republika sa stala súčasťou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine. Ubezpečil tiež, že obranyschopnosť SR je naďalej zabezpečená a v najbližších dňoch bude posilnená dodatočným systémom protiraketovej obrany zo strany našich spojencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies