Hladujúcu členku Pussy Riot previezli do nemocnice

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 09:25 • 2 min
Hladujúcu členku Pussy Riot previezli do nemocnice

MOSKVA - Väznenú členku ruskej punkovej skupiny Pussy Riot Mariu Aľochinovú, ktorá už týždeň drží protestnú hladovku, previezli dnes do nemocnice, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Aľochinovú hospitalizovali v nemocnici väzenskej kolónie v meste Berezniki na Urale, kde si 24-ročná hudobníčka odpykáva dvojročný trest odňatia slobody. Po hospitalizácii sa podrobila liečbe nízkeho tlaku. 

Aľochinová už siedmy deň drží hladovku na protest proti tomu, že jej nepovolili účasť na minulotýždňovom pojednávaní, na ktorom súd zamietol jej žiadosť o predčasné prepustenie.

Tri členky Pussy Riot vlani odsúdili za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou. Verdikt súvisí s ich kontroverzným protestným vystúpením proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa.

Jednej z odsúdených členiek skupiny neskôr odvolací súd zmiernil pôvodný dvojročný väzenský trest na podmienečný a prepustil ju na slobodu. U zvyšných dvoch - Marie Aľochinovej a Nadeždy Tolokonnikovovej, súd nesúhlasil s podmienečným prepustením ani s odkladom výkonu trestu.

Aľochinovú väznia v Permskom kraji na Urale, zatiaľ čo Tolokonnikovovú v Mordvianskej republike v európskej časti Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies