Hladiny tokov na severozápade Slovenska sú ustálené, mali by klesať

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 12:24 • 2 min
Hladiny tokov na severozápade Slovenska sú ustálené, mali by klesať

ŽILINA - Na prítokoch Váhu sú v týchto hodinách hladiny ustálené, prípadne klesajú. Hladiny vodných tokov pod priehradami sú ovplyvňované manipuláciou pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Na základe predpokladaného vývoja počasia očakávajú hydrometeorológovia zo Žiliny na tokoch na severozápade Slovenska v popoludňajších až večerných hodinách rovnakú situáciu. TASR o tom informovali hydrometeorológovia z Hydrologickej informačnej a predpovednej služby Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) v Žiline. 
      

Niektoré zo sledovaných tokov na severozápade Slovenska podľa hydrometeorólogov dosiahli hranicu rovnajúcu sa prvému stupňu povodňovej aktivity. Na základe meraní SHMÚ o 11.30 h ide konkrétne o potok Belá v Liptovskom Hrádku, Jalovčianka v Liptovskej Ondrašovej, Váh v Bešeňovej, Hubovej a Strečne, Ľubochnianka v Ľubochni, Piekelnik v Jablonke, Orava v Dierovej. Pre toto územie Slovenska nevydal SHMÚ žiadnu výstrahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies