Hladiny slovenských riek stúpajú, tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásilo už 11 obcí

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 16:41 • 2 min
Hladiny slovenských riek stúpajú, tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásilo už 11 obcí

ŽILINA – V Žilinskom kraji je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity v 11 obciach v okresoch Žilina, Kysucké Nové Mesto, Bytča a Čadca, pričom v okrese Čadca je to na celom území. Tretí stupeň povodňovej aktivity je vyhlásený aj na rieke Kysuca. Po dnešnom zasadnutí Krajskej povodňovej komisie v Žiline to pre TASR povedal jej predseda Michal Lavrík.

slovakia

left justify in out

"Slovenský vodohospodársky podnik má všetky stroje v teréne, takisto obce so spolupracujúcimi zmluvnými firmami odstraňujú následky povodní. V teréne sú aj tri posádky Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline. Problémy, ktoré sa vyskytli, sú rozvodnenia vodných tokov, kanalizačné poklopy a nádrže presakujú, sú zatopené záhrady. Ale nie je to niečo, čo by sme zatiaľ nevedeli zvládnuť," doplnil Lavrík.

 

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík upozornil, že v Žilinskom kraji sú zaliate viaceré komunikácie.

 

"Na ceste II/507 medzi obcami Kotešová a Hliník nad Váhom je na viacerých miestach zaplavená vozovka, úsek je prejazdný v jednom jazdnom pruhu. Na ceste II/520 v Krušetnici, smer Zákamenné, je zosuv pôdy na vozovku a premávku tam riadia policajti. Na hlavnom ťahu cesty I/18 za obcou Šútovo, v smere na obec Kraľovany, došlo k zosuvu pôdy a kamenia na vozovku, cesta bola vyčistená a sprejazdnená v oboch pruhoch. Obdobná situácia bola na ceste I/59 za obcou Nižná v smere na Tvrdošín, ale cesta je už tiež v oboch smeroch prejazdná," dodal krajský policajný hovorca.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies