Hladiny riek stúpajú: Vyhlásili 3. stupeň!

NETKY.SK • 31 Marec 2013, 12:00 • 2 min
Hladiny riek stúpajú: Vyhlásili 3. stupeň!

BRATISLAVA - Úroveň tretieho stupňa povodňovej aktivity dosiahli pre silný dážď a topiaci sa sneh hladiny viacerých tokov, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

slovakia

left justify in out

V bratislavskom kraji ide o rieky Bebrava, Radiša a Žitava, v banskobystrickom kraji sú to toky Podlužianka, Sikenica, Krupinica, Krtíš a Štiavnica. Hydrológovia očakávajú naďalej vzostup vodných hladín. Úroveň druhého stupňa povodňovej aktivity dosiahli rieky Suchá, Hostiansky potok, Litava, Handlovka, Nitra a Tisovník.

Okrem toho pre okresy Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Zlaté Moravce, Veľký Krtíš a Levice platí hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami. Pre ďalšie okresy južného a stredného Slovenska naďalej platí hydrologická výstraha druhého stupňa. Stále tiež platí meteorologická výstraha druhého stupňa pred silným dažďom, a to najmä na juhu stredného Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona