Hladiny niektorých riek majú stúpať, ústav vydal výstrahu 1. stupňa

NETKY.SK • 11 Február 2014, 15:02 • 2 min
Hladiny niektorých riek majú stúpať, ústav vydal výstrahu 1. stupňa

BRATISLAVA - Súčasné aj očakávané zrážky môžu priniesť vzostup hladín na tokoch v povodí hornej Nitry, na Žitave, ale aj vo viacerých okresoch južného a stredného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Po vzostupe môžu rieky dosiahnuť stavy, ktoré zodpovedajú stupňu povodňovej aktivity. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal hydrologickú výstrahu 1. stupňa, ktorá vo väčšine spomínaných regiónov platí od stredy (12.2.) 6.00 do 20.00 h. 

Výstraha sa týka okresov Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Topoľčany, Zlaté Moravce, ale aj Zvolena, Lučenca, Rimavskej Soboty, Žiaru nad Hronom, Levíc či Rožňavy.

Okrem toho SHMÚ vydal aj meteorologickú výstrahu 1. stupňa. Meteorológovia ňou upozorňujú na sneženie na Kysuciach a Orave v stredu (12.2.) od 9.00 h až do polnoci. "Očakáva sa výskyt sneženia, pri ktorom miestami spadne v nadmorskej výške od 500 - 700 m n.m. 15 až 25 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozorňujú na svojom webe meteorológovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies