Hladina rieky Labe je kvôli suchu najnižšia od roku 1952

NETKY.SK • 8 August 2015, 08:03 • 2 min
Hladina rieky Labe je kvôli suchu najnižšia od roku 1952

PRAHA - Hladina rieky Labe v okolí českého mesta Ústí nad Labem dosiahla v dôsledku extrémneho sucha najnižšiu úroveň od roku 1952. Hladina totiž klesla pod 120 cm, čo je pod hranicou sucha. V týchto dňoch je na niektorých miestach toku viditeľné až samotné dno.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz. V miestach, kde je hladina rieky v priemere 250 centimetrov, sú vidieť ostrovčeky pevniny alebo priamo dno rieky. Hladina Labe je tak momentálne najnižšia za posledných niekoľko desiatok rokov. Vzhľadom na to, že meteorológovia hlásia v nasledujúcich dňoch stále tropické teploty, situácia sa nezlepší.


Na mieste sa zišli prví dobrovoľníci, ktorí sa rozhodli dno rieky preskúmať a upratať odpadky, ktoré ho pokryli. Nazbierali ich takmer dva kontajnery. Vysoké teploty okrem vysychania riek spôsobujú tiež rozsiahle požiare.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies