Hladina Mŕtveho mora po silných dažďoch stúpla prvý raz za desať rokov

NETKY.SK • 18 Január 2013, 08:19 • 2 min
Hladina Mŕtveho mora po silných dažďoch stúpla prvý raz za desať rokov

Hladina Mŕtveho mora po silných dažďoch stúpla prvý raz za desať rokov - Svet Nezvyčajne silné dažde na Blízkom východe spôsobili, že hladina Mŕtveho mora znovu stúpla prvý raz za desať rokov. Izraelské médiá informovali, že dnes bola hladina Mŕtveho mora

slovakia

left justify in out

img

Nezvyčajne silné dažde na Blízkom východe spôsobili, že hladina Mŕtveho mora znovu stúpla prvý raz za desať rokov.
      Izraelské médiá informovali, že dnes bola hladina Mŕtveho mora o desať centimetrov vyššia. Silné dažde tejto zimy zásobili vodou okolité rieky - hlavne Jarmúk a Jordán - čo zdvihlo aj hladinu mora.
      Kvôli vysokému obsahu soli známe Mŕtve more neustále ohrozuje vyschnutie. Jedným z dôvodov je aj veľké využívanie vody z rieky Jordán.
      Výrazne stúpla i hladina Genezaretského jazera, ktorá sa za uplynulé dva týždne zvýšila o 94 centimetrov. Hladina tohto jazera je teraz 211 metrov pod hladinou mora, čo predstavuje najvyšší stav vody od roku 2005.
      Genezaretské jazero je najhlbšie položeným sladkovodným jazerom na zemeguli a najdôležitejším zdrojom vody pre židovský štát, uviedla tlačová agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona