Hladina Moravy na Záhorí pomaly klesá

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 11:36 • 2 min
Hladina Moravy na Záhorí pomaly klesá

BRATISLAVA – Povodňová situácia na rieke Morava na Záhorí sa postupne stabilizuje. V najviac ohrozenej obci vo Vysokej pri Morave klesla hladina zo včerajších 625 centimetrov na súčasných 609 cm. Stále tu však platí 3. najvyšší stupeň povodňovej aktivity.

slovakia

left justify in out

„Hladina Moravy je stále mierne nad historickým maximom, ktoré predstavuje 603 cm. Evakuačná pohotovosť v obci trvá, no bezprostredné nebezpečenstvo z preliatia hrádze už nehrozí. Aktuálne monitorujeme stav hrádzí. Sú sypané a veľmi nasiaknuté vodou. Miestami sa vyskytujú malé priesaky, ktoré však nie je zatiaľ nutné riešiť spevnením vrecami s pieskom,“ uviedol pre TASR starosta Vysokej pri Morave Dušan Dvoran.

Pokojnejšiu situáciu hlásia aj z Moravského Svätého Jána. „Hladina Moravy klesá, v súčasnosti je na úrovni 453 cm. Žiadne povodne nám nehrozili, ale z bezpečnostných dôvodov sme museli uzavrieť most, ktorý tvorí hraničný priechod so susedným Rakúskom. Ak bude hladina naďalej klesať týmto tempom predpokladám, že už zajtra by sme most opäť mohli otvoriť pre cestujúcu verejnosť,“ povedal starosta Moravského Svätého Jána Anton Emrich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies