Hladina Labe v Sasku-Anhaltsku a Brandebursku stále stúpa

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 10:26 • 2 min
Hladina Labe v Sasku-Anhaltsku a Brandebursku stále stúpa

BERLÍN - Povodňová situácia na rieke Labe v nemeckých spolkových krajinách Sasko-Anhaltsko a Brandebursko sa dnes naďalej zhoršila. V Magdeburgu ráno namerali 7,45 metra, informovala tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Už v sobotu nariadili evakuáciu mestskej časti Rothensee, pretože hrozilo jej zaplavenie. Vo štvrti museli odpojiť elektrický prúd. Mesto Magdeburg zriadilo núdzové ubytovanie. V brandenburskom meste Wittenberge dosiahla hladina Labe v raňajších hodinách 7,67 metra. Predpokladá sa, že hladina rieky do utorka vystúpi na 8,10 metra. Obyvateľov južnej časti mesta v sobotu vyzvali, aby pre vlastnú bezpečnosť opustili svoje byty. Počas dnešného dňa chce povodňami postihnuté územia v Sasku-Anhaltsku a Sasku navštíviť nemecký prezident Joachim Gauck. Má sa zúčastniť aj na bohoslužbe v meste Halle, venovanej obetiam povodní a záchranárom. Podľa internetového vydania nemeckého denníka Welt bojuje Magdeburg s väčšou povodňou, ako sa očakávalo. Hrádza na sútoku riek Sála a Labe sa dnes pretrhla. Ľudia, ktorí zostali v okolitých obciach, museli okamžite hľadať záchranu na vyššie položených miestach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona