Hladina Dunaja v Maďarsku klesá pomalšie, než očakávali, v Budíne utesňujú hrádzu

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 09:30 • 2 min
Hladina Dunaja v Maďarsku klesá pomalšie, než očakávali, v Budíne utesňujú hrádzu

BUDAPEŠŤ - Hladina Dunaja na maďarskom úseku po povodňovej vlne klesá pomalšie, než ako očakávali vodohospodári. Na budínskej strane v Budapešti museli podvečer v okolí Batthyányovho námestia utesniť vrecami s pieskom oporný múr, pod ktorým presakovala voda.

slovakia

left justify in out

Polícia uzatvorila kritický úsek uzatvorila a tisíce ľudí, ktorí si prišli pozrieť rekordnú hladinu Dunaja, z horného nábrežia poslala preč. Situáciu komplikuje aj skutočnosť, že kanalizačný systém je tam už preplnený po včerajšom lejaku. Stále častejšie sa objavujú priesaky provizórnych hrádzí.

Do dnešného popoludnia vysťahovali v 34 maďarských obciach celkom 1348 ľudí z ich domovov, z toho 215 v Budapešti. Kvôli záplavám uzatvorili 44 ciest, informoval na svojej internetovej stránke Celoštátny úrad ochrany proti katastrofám.

Dnes sa do protipovodňovej ochrany zapojilo zhruba 15.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies