Hladina Dunaja v Bratislave už neprekračuje žiadny stupeň povodňovej aktivity

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 10:04 • 2 min
Hladina Dunaja v Bratislave už neprekračuje žiadny stupeň povodňovej aktivity

BRATISLAVA - Pre Dunaj v Bratislave už neplatí ani prvý stupeň stupeň povodňovej aktivity. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) nameral na vodomernej stanici v hlavnom meste dnes o 8.45 h hladinu toku vo výške 640 centimetrov. Dunaj pritom stále klesá.

slovakia

left justify in out

Najvyšší, tretí stupeň povodňovej aktivity naďalej platí v Komárne a Štúrove. Hladina Dunaja v prvom z miest dosahuje 762 centimetrov, v druhom 733 centimetrov. Dunaj v oboch prípadoch klesá. Jeho hladina sa znižuje aj v Medveďove, kde platí prvý stupeň povodňovej aktivity (721 centimetrov).

Rozvodnené sú aj iné toky na Slovensku. Druhý stupeň povodňovej aktivity hlási Kolárovo, kde klesajúca hladina Váhu momentálne dosahuje 650 centimetrov. V Behynciach zase stúpa tok Turiec (256 centimetrov), aj tu platí druhý stupeň povodňovej aktivity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona