Hľadáte si prácu? Pozrite sa, v ktorom odvetví môžete najlepšie zarobiť

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 13:14 • 2 min
Hľadáte si prácu? Pozrite sa, v ktorom odvetví môžete najlepšie zarobiť

BRATISLAVA – Podľa údajov Štatistického úradu priemerná mesačná mzda v priemysle prekročila tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Priemerná nominálna mesačná mzda v mesiaci marec vzrástla takmer vo všetkých oblastiach. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil Štatistický úrad. Najviac si zamestnanci prilepšili v oblasti gastronómie, ich platy sa vyšplhali na 426 eur netto, čo predstavuje 9,2% navýšenie.

 

Nasledujú činnosti v maloobchode, pri ktorých mzda vzrástla o 6,3 percenta, čo predstavuje 658 eur. Vo veľkoobchode eviduje Štatistický úrad medziročný nárast mzdy o 6 percent, čím sa mesačné mzdy dostali na úroveň 919 eur. Zamestnancom pracujúcich v automobilovom priemysle, či už vo výrobe, predaji alebo oprave motorových vozidiel sa priemerná mzda vyšplhala na 983 eur, zaznamenaný nárast predstavuje 5,4%.

 

Pracovníci v stavebníctve si prilepšili o 4,7% čím sa dostali na úroveň 888 eur za mesiac. Medziročne sa mzdy znížili v dvoch odvetviach. Veľmi výrazne sa to dotklo informačného a komunikačného sektoru, ktorý aj napriek zníženiu dosahuje jednu z najlepšie dosahovaných miezd na trhu práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies