Hľadáte nevšedné dobrodružstvo? Japonský ostrov duchov z Bondovky skutočne existuje

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 10:05 • 2 min
Hľadáte nevšedné dobrodružstvo? Japonský ostrov duchov z Bondovky skutočne existuje

BRATISLAVA - Vedeli ste, že japonský ostrov Hashima, ktorý si filmári zatiaľ poslednej bondovky Skyfall zvolili ako základňu zloducha Raoula SIlvu, kedysi patril Mitsubishi Corporation a ťažilo sa na ňom uhlie?

slovakia

left justify in out

Práve na tomto ostrove duchov sa odohrala legendárna scéna s prestrelkou medzi Silvom, ktorého majstrovsky stvárnil oskarový Javier Bardem a Jamesom Bondom agentom 007 v podaní Daniela Craiga.

 

img

 

 

 

Ostrov Hashima leží asi 15 km od japonského mesta Nagasaki a kvôli zvláštnemu tvaru ho prezývajú aj Ostrov bojovej lode - „Battleship Island“. V roku 1890 kúpila tento ostrov Mitsubishi Corporation, ktorá tu vybudovala prvé veľké betónové budovy v Japonsku výnimočné tým, že boli schopné odolať tajfúnom. Obyvatelia husto osídleného ostrova Hashima, na ktorom boli aj školy a škôlky, odišli v roku 1974, keď na ňom bola ukončená ťažba uhlia z dôvodu čoraz viac vzrastajúcej popularity ropy. Tento zostal prakticky zo dňa na deň opustený, vďaka čomu vytvoril atraktívne kulisy pre filmovanie scény v bondovke Skyfall (2012).

 

img

 

 

Japonský ostrov duchov Hashima je prístupný pre turistov od roku 2009, ale z pohodlia domova či kancelárie ho môžete navštíviť aj Vy prostredníctvom Google Street View: https://www.hashima-island.co.uk/

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona