Hľadaného Abdeslama registrovali v septembri na maďarsko-rakúskej hranici

NETKY.SK • 3 December 2015, 09:54 • 2 min
Hľadaného Abdeslama registrovali v septembri na maďarsko-rakúskej hranici

PARÍŽ/VIEDEŇ - Medzinárodne hľadaného Salaha Abdeslama - predpokladaného spolupáchateľa teroristických útokov z Paríža z 13. novembra, ktorý podľa názoru francúzskych tajných služieb ušiel do Sýrie - kontrolovali 9. septembra na maďarsko-rakúskej štátnej hranici pri vstupe do Rakúska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla dnes francúzska rozhlasová stanica RTL s odvolaním sa na vyšetrovateľov. Podľa správy bol hľadaný muž v spoločnosti dvoch mužov vo vozidle s belgickým evidenčným číslom. Jeho spoločníci mohli pochádzať zo Sýrie a mohli byť aktérmi parížskych teroristických útokov.

 

O mesiac skôr Abdeslam, po ktorom sa naďalej intenzívne pátra i v Belgicku a Francúzsku, nastúpil do trajektu z Grécka do Talianska v spoločnosti Ahmeda Dhamaniho, ktorý je takisto podozrivý z účasti na príprave útokov vo francúzskej metropole.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies