Hľadajú sa najlepší absolventi, ktorí budú učiť Slovensko

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 17:32 • 2 min
Hľadajú sa najlepší absolventi, ktorí budú učiť Slovensko

BRATISLAVA - Tréningy komunikácie či manažérskych zručností, skúsenosť v podobe dvojročnej platenej práce učiteľa a možnosť pomôcť zlepšiť šance na lepšiu budúcnosť pre deti zo znevýhodnených prostredí.

slovakia

left justify in out

Takýto štart životnej kariéry ponúka slovenským absolventom vysokých škôl medzinárodná organizácia Teach for Slovakia. Do náboru sa môžu zapojiť absolventi akýchkoľvek odborov, ale aj mladí profesionáli do konca mája.

"Do programu pozývame mladých ľudí, ktorí dosiahli výnimočné úspechy v škole či v mimoškolských aktivitách a chcú meniť Slovensko k lepšiemu. U nás získajú šancu rozvinúť svoj líderský potenciál a zároveň pomôcť deťom, ktoré to najviac potrebujú. Absolventi tohto programu vo svete sa vďaka nadobudnutým skúsenostiam vo vedení a motivovaní ľudí rýchlo stávajú lídrami v biznise, školstve či politike," povedal Stanislav Boledovič, zakladateľ Teach for Slovakia.

 

Učiteľom sa pred niekoľkými dňami na základnej škole v Plaveckom Štvrtku stal aj šéf slovenskej pobočky Google Rastislav Kulich. "Snažil som sa deti zaujať. Pre istotu som si priniesol aj harmoniku. Ukázalo sa, že vyvolať záujem je ľahšie, ako ho potom správne usmerniť až tlmiť, a to som vytiahol všetok svoj manažérsky arzenál. Skúsil som si to a už chápem, prečo sa o absolventov z Teach for Slovakia top firmy bijú. Kto zvládne toto úspešne robiť dva roky, zvládne už v živote snáď úplne všetko," skonštatoval.

 

Prvý ročník, ktorý nastúpil do škôl v septembri minulého roku, je zložený z 13 účastníkov. Tí v súčasnosti pracujú v regiónoch s nižšou životnou úrovňou, napríklad v Plaveckom Štvrtku, Huncovciach či Nálepkove. Odbory, ktoré vyštudovali, sú rôznorodé. "Dôležitejšie ako zameranie je však osobné nasadenie a schopnosť mladých absolventov kooperovať s rôznymi komunitami, vedením základných škôl, učiteľmi a, samozrejme, žiakmi a ich rodičmi," povedala Naďa Kasalová, manažérka pre nábor a marketing Teach for Slovakia.

 

Teach for Slovakia je iniciatíva zameriavajúca sa na zlepšenie vzdelávania detí a na zvýšenie počtu lídrov v spoločnosti. Ide o súčasť celosvetovej iniciatívy Teach for All, ktorá pôsobí vo viac ako 30 krajinách po celom svete. Záujemcovia o zaradenie do programu sa môžu do 31. mája zaregistrovať na webe www.teachforslovakia.sk.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona