Hľadajú 51 migrantov opustených na Sahare, pravdepodobne zahynuli

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 16:45 • 2 min
Hľadajú 51 migrantov opustených na Sahare, pravdepodobne zahynuli

NIAMEY - Päťdesiatjeden migrantov pravdepodobne zahynulo v Saharskej púšti na území štátu Niger po tom, ako ich tam nechali prevádzači počas cesty do Líbye.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v utorok Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM). Organizácia informovala, že skupina 24 migrantov z Gambie, Nigérie, Senegalu a Pobrežia Slonoviny pred niekoľkými dňami alarmovala úrady, že uviazli na Sahare. Podľa IOM ich dopravili do mesta Seguedine, kde jeden z migrantov zomrel. Zachránení však uviedli, že boli súčasťou 75-člennej skupiny, ktorú prepravovali tri vozidlá.


Medzinárodná organizácia pre migráciu uviedla, že úrady po skončení piesočných búrok pátrajú po 51 telách. IOM konštatovala, že v štáte Niger od apríla zachránila viac ako 600 migrantov. Niger je jednou z hlavných trás západoafrických migrantov na ich ceste do Európy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies