VIDEO Hľadači pokladov našli rozprávkový poklad: Mince v hodnote 4,5 milióna dolárov

NETKY.SK • 20 August 2015, 15:30 • 2 min
VIDEO Hľadači pokladov našli rozprávkový poklad: Mince v hodnote 4,5 milióna dolárov

BRATISLAVA - Trojčlenná posádka lode S/V Capitana objavila vo vodách v blízkosti floridského mesta Vero Beach španielske zlaté mince v hodnote 4,5 milióna amerických dolárov (v prepočte asi 4,08 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Poklad pochádza z lodí, ktoré potopil hurikán 30. júla 1715, keď sa plavili z Havany do Španielska.


Medzi 350 mincami, ktoré našli presne po 300 rokoch od stroskotania plavidiel, je deväť vzácnych kráľovských osemescudových mincí. Podľa Brenta Brisbena, ktorého spoločnosť 1715 Fleet - Queens Jewels vlastní práva na vraky, sa doteraz vedelo iba o existencii 20 takýchto kúskov. „Zlato vyzerá akoby do vody spadlo len včera,“ vyjadril sa 51-ročný potápač William Bartlett, jeden z členov posádky, ktorá mince objavila. Ten sa vyjadril, že pátra po pokladoch, pretože ho to baví, o peniaze mu vraj nejde. Odmietol preto prezradiť, aká bude výška jeho odmeny za nájdenie mincí. „Som iba chlap, ktorý sa plaví po mori a žije svoj sen,“ uviedol.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies