Hľadá sa Dory mal najlepší otvárací víkend animáku v histórii

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 11:19 • 2 min
Hľadá sa Dory mal najlepší otvárací víkend animáku v histórii

LOS ANGELES - Snímka Hľadá sa Dory (2016) zaznamenala počas otváracieho víkendu v severoamerických kinách tržby 136,2 milióna amerických dolárov (v prepočte približne 121 miliónov eur), čo predstavuje historicky najúspešnejší vstup animovaného filmu do distribúcie.

slovakia

left justify in out

Pokračovanie úspešného filmu Hľadá sa Nemo (2003) tak prekonalo doterajší rekord, ktorý držal Shrek Tretí (2007) s tržbami 121,6 milióna dolárov.


Hľadá sa Dory je taktiež jediným animákom, ktorý sa dostal do dvadsiatky najúspešnejších otváracích víkendov, pričom mu patrí 18. priečka. Novinka prekonala spomínaného Shreka Tretieho aj v tržbách za jeden deň, keď v piatok 17. júna zaznamenala 55,2 milióna dolárov (zhruba 49 miliónov eur), zatiaľ čo Shrek počas svojej prvej soboty utŕžil 47 miliónov dolárov. Hľadá sa Dory si okrem toho pripísala na konto 9,2 milióna dolárov počas štvrtkových predpremiér, čo je taktiež rekord pre animovaný film, keďže doterajším maximom bolo 6,2 milióna dolárov filmu Mimoni (2015). Snímka, ktorá je od štvrtku už aj v slovenských kinách, zaznamenala celosvetovo počas otváracieho víkendu tržby 186,2 milióna dolárov (približne 165,45 milióna eur).


Príbeh snímky Hľadá sa Dory v réžii Andrewa Stantona a Angusa MacLanea sa odohráva šesť mesiacov po udalostiach z prvého filmu Hľadá sa Nemo. Dory, ktorej znova prepožičala hlas Ellen DeGeneres, v nej hľadá svojich rodičov. Vo filme sa ukáže aj klaun očkatý Marlin, ktorého opäť nahovoril Albert Brooks. Ako Marlinovho syna Nema môžu diváci počuť Haydena Rolencea, ktorý nahradil Alexandra Goulda. Ďalšie postavy nahovorili napríklad Ed O'Neill, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Eugene Levy, Idris Elba, Dominic West a Diane Keaton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies