HKM Zvolen - Slovan Bratislava 1:0 v dohrávke 9. kola extraligy

NETKY.SK • 4 November 2011, 23:29 • 2 min
HKM Zvolen - Slovan Bratislava 1:0 v dohrávke 9. kola extraligy

HKM Zvolen - Slovan Bratislava 1 0 v dohrávke 9. kola extraligy - Hokej HKM Zvolen - Slovan Bratislava 1 0 (0 0, 0 0, 1 0)Gól 60.

slovakia

left justify in out

img

HKM Zvolen - Slovan Bratislava 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 60. Baláž. Rozhodcovia Müllner, D. Konc - Korba, Smrek, vylúčení 6:4, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 2430 divákov.
V dohrávke 9. kola po dvoch tretinách bezgólový stav napovedal, že rovnocenne bojujú medzi sebou tretí s druhým a že osud zápasu sa zlomí možno na jedinom góle. V predchádzajúcom kole inkasovali obaja súperi nevšedný gólový prídel, a tak si asi vstúpili do svedomia a strážili svoje úlety najmä v defenzíve. Napriek 'očiam na stopkách' sa rodili aj šance, kým v prvej tretine ich bolo pramálo, v druhej dvojnásobne viac. Brankári Škrečko a Galbraith sa dosť potili, chyby však nerobili a útočníci oboch mužstiev si na nich zuby lámali. Slovan pôsobil živšie, ustál v úvodnej minúte šancu Šachrajčuka, v 11. min Škvaridla z otočky, aby rovnako pred gólmanom pohreli na opačnej strane Bakoš s Bulíkom. V druhej tretine hostia obsypali bránku domácich viac, blízko ku gólu boli Bakoš i Bulík, potom Bartánus, no gól mohol po brejku Otčenáša padnúť do ich siete, nebyť zákroku Galbraitha. Švárny, dvakrát Kukumberg a Šatan sa stali ďalšími 'hriešnikmi', čo sa nevedeli trafiť a nečudo, že na videokocke neustále svietili vyzývavo len dve nuly.
V obrane Zvolenčanov už nastúpil Fín Korhonen, ktorý mal zaplátať dieru po Kanaďanovi Bronillovi a aj on prispel na čisté konto. V tretej tretine si v duchu mohli hráči opakovať, že kto otvorí skóre, bude hrdinom a prispeje najväčšou mierou na víťazstvo. V 42. min po prečíslení Škrečko vychytal Baleja v takej situácii, že si vyslúžil obdiv celého štadióna, ležiac na zemi strčil lapačku v poslednej chvíli zázračným spôsobom do dráhy strely. Podobnú situáciu zbabrali v brejku o pár sekúnd neskôr Baláž s Leskovjanským a aj Galbraith v tom momente zažiarila gloriola nad hlavou. Vylúčenie Brabenca dvakrát za sebou vyvolalo tlak Slovana, ktorý však vyznel naprázdno. Aj Zvolen si skúsil hru v početnej prevahe a jeho kolotoč vyvolal veľký vzruch aj v hľadisku. Päť minút pred koncom sa za šesť hráčov na ľade oslabili opäť domáci, znovu sa ubránili a v 58. min Čurilla mohol rozhodnúť, úplne sám pohorel na brankárovi Slovana, keď sa ho pokojne mohol spýtať, kam to chce. Rozhodnutie padlo sedem sekúnd pred koncom v presilovke z hokejky Baláža a jeho forhendovej strely takmer od modrej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies