HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 1:2 v predohrávke 48. kola

NETKY.SK • 17 Február 2012, 07:44 • 2 min
HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 1:2 v predohrávke 48. kola

HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 1 2 v predohrávke 48.

slovakia

left justify in out

img

HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
      Góly: 18. Baláž - 6. Jokila, 46. Pulliainen. Rozhodcovia J. Konc - J. Tvrdoň, Kacej, vylúčení 3:4, navyše Bambúch (B. Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1770 divákov.
      Pohronské derby tentoraz hľadisko na zvolenskom ľade nenaplnilo a verne odzradlovalo aj postavenie oboch rivalov v tabuľke. Na ľade sa príliš neiskrilo, kvalitou zápas nenadchol a jedine vo vyrovnanosti napĺňal zaužívanú tradíciu. Po dvoch tretinách len dva góly napovedali, že napätie sa vystupňuje až do samého konca. Do výhody sa dostali najskôr Bystričania, najskôr sa ubránili aj so šťastím pri troch šanciach L. Juríka, Baláža, po teči Huňadyho sa dokonca Zvolenčania aj radovali z gólu, no rozhodca Konc puk za bránkovou čiarou nevidel. V rovnakej 6. min na druhej strane Nemček vyobracal Škrečka a odrazený puk Jokila namieril do siete, aj preto, že Škrečko nevládne ležal privalený na ľade. Domáci zažiarili v najkrajšej akcii zápasu v 18. min, z hĺbky obrannej tretiny Slovák prihral L. Juríkovi, puk putoval na hokejku Baláža a po bravúrnom blafáku sa zatrepotal v sieti. Inak sa hráči vo všetkých činnostiach rovnocenne naťahovali, aj pri početnosti striel a aj pri nepremieňaní šancí. Viac si ich v druhej tretine vypracovali Zvolenčania, Vantroba v presilovke, následne Ďaloga a v 37. min aj M. Jurík. Najližšie ku gólu mal však v 29. min Kristoffersson po spolupráci a prečíslení s Jokilom, keď Škrečko sa stihol bleskurýchle presunúť a zabrániť istému gólu. Pred treťou tretinou vznikol aj veľký otáznik nad tým, či Zvolenčania prerušia sériu ôsmich zápasov bez víťazstva, keď naposledy uspeli práve s B. Bystricou v 39. kole. 'Barani' spod Urpína zasa túžili po piatich prehrách so Zvolenom v tejto sezóne konečne uspieť a mohli si o to zažiadať v 44. min, keď brankár Kostúr poslal Kristofferssona do samostatného nájazdu, no Škrečko pohrome zabránil. V 46. min sa presadil premiérovo v drese Bystričanov Fín Pulliainen, keď pri hre štyroch na štyroch skvele nasmeroval Kokavcovu nahrávku pod žŕdku Škrečkovej bránky. Vyrovnať mohol v 53. min po nájazde Škvaridlo, v rýchlom nájazde a tiesnený však nestihol presne zakončiť a vidina prehry domácich sa začala zhmotňovať, aj preto, že si už trvalejší tlak nevypracovali, napriek 49-sekundovej power play.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies