HK Poprad dostane od mesta dotáciu 150-tisíc eur

NETKY.SK • 11 August 2014, 12:19 • 2 min
HK Poprad dostane od mesta dotáciu 150-tisíc eur

POPRAD - Poslanci mestského zastupiteľstva v Poprade v pondelok schválili poskytnutie dotácie 150 000 eur pre extraligových hokejový klub HK Poprad na jeho športovú činnosť.

slovakia

left justify in out

"Chcem, aby sme pomohli zachovať extraligový hokej v Poprade. Myslím si, že je to prianie všetkých Popradčanov," zdôvodnil predloženie tohto návrhu primátor mesta Anton Danko. Podľa neho však nejde len o hokej. "Pokiaľ štát nezmení svoj postoj k športu, tak slovenský šport je už na kolenách a bude si už musieť ľahnúť. Vôbec by to nemala byť naša úloha schvaľovať takéto obnosy do športu. Vyzývam štát, aby prijal zákon o športe. My ho v Poprade sami nezachránime," povedal na zastupiteľstve primátor. 

 

Rovnakú sumu 150 000 eur prisľúbil pre HK Poprad aj väčšinový vlastník Aquacity Poprad Jan Telensky, čo oznámil na minulotýždňovej tlačovej besede. Podľa primátora dohoda s Janom Telenským hovorí o tom, že on zaplatí dlžoby klubu, aby mestská dotácia nesmerovala na uhradenie záväzkov. Podmienkou mesta Poprad i Jana Telenského je vykonanie hĺbkového auditu v HK Poprad. Až výsledky môžu podľa primátora povedať, čo bude ďalej. Popradskí poslanci tiež navrhli, aby mesto malo opäť svojich zástupcov v orgánoch klubu. Tí by mohli kontrolovať celé hospodárenie klubu a nielen časť prostriedkov, ktoré poskytne klubu mesto Poprad. O tomto by mali rokovať poslanci až po oboznámení s výsledkami auditu. Schválená dotácia je na rok 2014. O podpore hokeja v budúcom roku už bude rozhodovať nové mestské zastupiteľstvo. Primátor je presvedčený, že ak by sa v meste konalo referendum o hokeji, tak 90 percent Popradčanov by bolo za jeho záchranu "a my to musíme rešpektovať,“ dodal Danko. 

 

Poslanci zároveň schválili "zabezpečenie služby spočívajúcej v sprístupnení a prevádzkovaní systému veľkoplošnej obrazovky Colosseo formou poskytnutia služby obchodnou spoločnosťou Trik“. Za používanie veľkoplošnej obrazovky na zimnom štadióne v Poprade tak mesto mesačne zaplatí vlastníkovi obrazovky 2760 eur za to, že obrazovka bude počas zápasov zapnutá. Za túto sumu bude mať mesto veľkoplošnú obrazovku so systémom videorozhodcu k dispozícii na všetky podujatia, ktoré sa budú konať na zimnom štadióne. Mesto bude platiť za obrazovku od nadobudnutia účinnosti zmluvy až do 30. apríla 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies