HK Poprad dostane dotáciu od mesta v troch splátkach

NETKY.SK • 22 August 2014, 15:30 • 2 min
HK Poprad dostane dotáciu od mesta v troch splátkach

POPRAD - Extraligový HK Poprad dostane dotáciu z rozpočtu mesta vo výške 150 000 eur v troch splátkach.

slovakia

left justify in out

Zmluvu o poskytnutí zverejnilo mesto Poprad v piatok na svojej internetovej stránke. Dotáciu poskytlo na tento rok, HK Poprad, s.r.o., ju musí vyúčtovať do 29. decembra 2014. Schválilo to Mestské zastupiteľstvo v Poprade 11. augusta. 

Klub môže použiť dotáciu len na športovú činnosť. Pod týmto termínom sa skrývajú viaceré oblasti, ide o zabezpečenie hokejových zápasov, tréningových zápasov a tréningového procesu, sústredenia, poriadku a zdravotnej starostlivosti počas zápasov, ako aj stravné a preprava družstva na zápasy, mzdy a odmeny trénerov, maséra, vedúceho družstva, ekonomických pracovníkov, prefinancovanie športového a kancelárskeho spotrebného materiálu. 

 

Hokejový klub je povinný predložiť vyúčtovanie použitých finančných prostriedkov a vyhodnotenie publicity na predpísanom tlačive. Prijímateľ dotácie je tiež povinný označiť účtovné doklady, ktoré sa týkajú dotácie mesta. V prípade nevyčerpania dotácie je klub povinný vrátiť zostatok na účet mesta. 

 

Poskytnutie dotácie vo výške 150 000 eur hokejovému klubu oznámil primátor Popradu Anton Danko ešte 8. augusta na spoločnej tlačovej besede s väčšinovým vlastníkom popradského Aquacity Janom Telenským. Ten je pripravený poskytnúť kamzíkom rovnakú sumu. Pôjde o pôžičku, ktorú v prípade splnenia požiadaviek preklasifikuje na dar, resp. sponzorský príspevok. Telensky chce vedieť, na čo sa jeho peniaze minú a chce mať k dispozícii prehľad o hospodárení hokejového klubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies