HK Poprad bude mať farmu v Spišskej Novej Vsi a pripravuje prestížny hokejový turnaj

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 15:36 • 2 min
HK Poprad bude mať farmu v Spišskej Novej Vsi a pripravuje prestížny hokejový turnaj

POPRAD - Tipsportligový hokejový klub HK Poprad a prvoligový tím HK Spišská Nová Ves v stredu predpoludním podpísali dohodu o vzájomnej spolupráci.

slovakia

left justify in out

Zmluva znie na jeden rok. Bude sa týkať výmeny hráčov v juniorských aj seniorských tímoch. Popradskú stranu na stredajšom slávnostnom podpise dohody reprezentovali primátor mesta Jozef Švagerko, tréner "kamzíkov" Marcel Ozimák a ambasádor klubu Peter Bondra, za Spišiakov boli prítomní primátor Ján Volný, kouč A-tímu Jozef Škrak a zástupca klubu Klaudius Zekucia.

Mestá Poprad a Spišská Nová Ves spolupracovali v oblasti hokeja aj v minulosti. V sezóne 2011/2012 pod Vysokými Tatrami pôsobil v nadnárodnej KHL klub HC Lev Poprad a kooperoval so slovenským prvoligistom, prevažne na Spiši hrával svoje domáce zápasy aj juniorský tím Tatranskí vlci. V ročníku 2016/2017 obe mestá organizovali úspešné majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov.
 

V Poprade aj prestížny hokejový turnaj

Šesť účastníkov z piatich krajín sa predstaví na jubilejnom 70. ročníku prestížneho hokejového turnaja o Tatranský pohár v Poprade. Domáci klub HK Poprad bude hrať v dresoch, ktorých nosným prvkom je logo pripomínajúce 70. ročník najstaršieho turnaja v ľadovom hokeji na Slovensku a zároveň druhého najstaršieho turnaja v Európe.

 

V týchto dresoch odohrajú "kamzíci" aj prípravné zápasy, vrátane Vyšehrad Cup-u. Informoval o tom počas stredajšej tlačovej konferencie v Poprade prezident tamojšieho tipsportligistu Ľudovít Jurinyi. "Jubilejnému 70. ročníku by sa patrilo dať nejakú noblesu a špeciálny význam. Preto sme sa dohodli na špeciálnej kolekcii. Symbolicky by sme v nich chceli odohrať kompletnú prípravu," poznamenal Jurinyi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies