HK Poprad bude hrať aj v budúcej sezóne v extralige

NETKY.SK • 2 September 2013, 15:25 • 2 min
HK Poprad bude hrať aj v budúcej sezóne v extralige

POPRAD - Hokejový klub Poprad bude hrať aj v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014 v extralige.

slovakia

left justify in out

"Riadiaci orgán spoločnosti Pro Hokej odporučil výkonnému výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja vydať licenciu HK Poprad na sezónu 2013/2014,“ informoval na pondelkovej tlačovej besede v Poprade predseda správnej rady HK Poprad Rudolf Skokan. Získanie licencie bolo podľa neho ťažké. "Dokázali sme si splniť všetky naše záväzky voči hráčom a trénerom tak, ako to nariaďuje riadiaci orgán,“ uviedol Skokan.

Osobou, ktorej R. Skokan osobitne poďakoval za zachovanie extraligovej príslušnosti, je podnikateľ Jan Telensky, ktorý podľa neho najviac pomohol popradskému hokeju v súčasnej ťažkej chvíli. Podľa Skokana Jan Telensky poskytol klubu 200 000 eur, ktoré boli určené na vyrovnanie záväzkov voči hráčom a trénerom. Podľa konateľa HK Poprad Tibora Turana klub má v súčasnosti vyrovnané všetky podlžnosti voči hráčom a trénerom, prípadne má dohodnutý splátkový kalendár. 

Hoci Hokejový klub Poprad získal licenciu, stále nie je jasné, či sa hokej bude v meste pod Tatrami hrať. Na pondelkovú tlačovú besedu doniesli predstavitelia hokejového klubu dres, na ktorom bol v názve HK Poprad prelepený názov mesta. Či sa bude hokej hrať v Poprade naďalej, bude záležať aj na postoji mesta. Tibor Turan ani Rudolf Skokan nevylúčili možnosť presťahovania klubu do iného mesta, ale nezavrhli ani možnosť normálneho pôsobenia v Poprade. "To, čo je stále veľmi problematické a veľmi náročné, je komunikácia s mestom,“ uviedol Skokan. Prvý zápas by mali Popradčania odohrať 15. septembra na domácom ľade proti Košiciam. 

V sezóne 2013/2014 bude HK Poprad fungovať s nižším rozpočtom ako vlani. Podľa Turana bude rozpočet klubu na nadchádzajúcu sezónu vo výške 0,6 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Financovanie klubu je podľa Skokana nastavené tak, aby neutváral dlhy. V novej sezóne pristúpil klub k zmene odmeňovania hráčov a zníženiu rozpočtu, aby dokázal "slušne a efektívne fungovať aj voči mestu, sponzorom a občanom,“ uviedol Skokan. Klub ešte nemá podpísané zmluvy s hráčmi, ktorí momentálne pôsobia v Poprade, keďže doteraz nemal licenciu. V najbližších dňoch by sa tak malo udiať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies