HK Nitra môže doma spečatiť postup, Košice veria v úspech Bernu

NETKY.SK • 5 September 2016, 14:38 • 2 min
HK Nitra môže doma spečatiť postup, Košice veria v úspech Bernu

BRATISLAVA - V utorok 6. septembra čaká rozlúčka so skupinovou fázou hokejovej Ligy majstrov 2016/2017 hráčov majstrovského mužstva HK Nitra. Tím spod Zobora hostí v domácom prostredí nórsky Stavanger, ktorému v polovici augusta podľahol na jeho ľade tesne 1:2.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Andreja Kmeča majú o motiváciu postarané, veď pred vlastnými fanúšikmi môžu spečatiť svoj postup z J-skupiny do play-off. Na definitívu potrebujú akýkoľvek bodový zisk či prehru maximálne o dva góly.

 

"Taktiku meniť nebudeme. V prvom zápase proti Stavangeru sme nehrali náš hokej, proti Plzni to bolo podľa našich predstáv. Proti nórskemu tímu nebudeme brániť, ideme vyhrať, snáď sa nám to podarí,“ povedal pre portál nasanitra.sme.sk odchovanec hokeja v Nitre Marek Slovák. "Postup je otvorený, sme k nemu blízko. Posledný krok však býva najťažší. Musíme sa sústrediť a zachytiť začiatok. Budeme hrať svoju aktívnu hru,“ dodal Slovák.


V utorok padne definitíva v prípade Košíc, ktoré už majú účinkovanie v skupinovej fáze LM za sebou. Na svojom konte majú zo štyroch stretnutí M-skupiny iba tri body, no stále sú v hre o prienik do šestnásťfinále. Situáciu nemajú vo vlastných rukách a musia čakať na to, či im pomôže švajčiarsky Bern, ktorý už má istotu postupu z prvého miesta. Ak Švajčiari doma zvíťazia nad rakúskym Linzom v riadnom hracom čase, slovenský tím si zahrá v LM vyraďovaciu časť. Ak Rakúšania získajú aspoň bod, budú sa tešiť z postupu oni. "Pevne verím, že Bern nám v poslednom zápase pomôže a zdolá Linz," povedal brankár košického mužstva Vladislav Habal.

Program zostávajúcich stretnutí v skupinách slovenských tímov v hokejovej Ligy majstrov 2016/2017:

J-skupina:


utorok 6. septembra: HK Nitra - Stavanger Oilers (18.00)
štvrtok 8. septembra: HC Škoda Plzeň - Stavanger Oilers (18.00)

Tabuľka J-skupiny:


1. Nitra 3 2 0 0 1 7:5 6
2. Plzeň 3 1 0 0 2 6:6 3
--------------------------------------
3. Stavanger 2 1 0 0 1 2:4 3

M-skupina:


6. septembra: SC Bern - Black Wings Linz (19.45)

Tabuľka M-skupiny:


1. Bern 3 3 0 0 0 12:5 9 - istota postupu do play-off
2. Linz 3 1 0 0 2 7:9 3
----------------------------------------------------------------------------
3. Košice 4 1 0 0 3 10:15 3



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies