HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:3 pp v 20. kole Tipsport extraligy

NETKY.SK • 17 November 2011, 03:21 • 2 min
HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:3 pp v 20. kole Tipsport extraligy

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4 3 pp v 20. kole Tipsport extraligy - Hokej HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4 3 pp (1 0, 1 2, 1 1 - 1 0)Góly 14.

slovakia

left justify in out

img

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:3 pp (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Góly: 14. Bača, 24., 49. S. Saliji, 63. Hruška - 21. Cebák, 31. Kristoffersson, 60. Hričina. Rozhodovali: Hradil, Mikula (ČR) - M. Junek, Výleta, vylúčenia: 6:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1668 divákov.

Dôležitosť zápasu akoby obom tímom zväzovala ruky. Hral sa hokej plný nepresností, ale šance jednej, či druhej strany napriek tomu nechýbali. Ako prví mohli ísť do vedenia domáci, ale Valčák po peknej prihrávke od Fojtíka nechal vyniknúť bystrického gólmana. Na druhej strane bol blízko prvému gólu Haverinen, no v ideálnej pozícii šancu nepremenil. Úvodný gól prišiel v 14. minúte, predchádzala mu chyba hosťujúcej obrany. K strele sa na ľavom kruhu dostal Bača a našiel voľné miesto v pravom vinkli.
V 21. minúte teda hneď na začiatku druhej časti hostia vyrovnali. Po zaváhaní Raisa sa pekne uvoľni obranca Cebák a strelou švihom nedal Šimbochovi šancu. Krátko po tom Nitra znova viedla. V 24. minúte našiel v presilovej hre Chrenko voľného Samira Salijiho, ktorý umiestnenou strelou upravil na 2:1. Hostia pridali na dôraze a mali viacero sľubných možností, tú najväčšiu zahodil Paľov. V 31. minúte však bola Banská Bystrica odmenená za svoju aktivitu. Marcinek sa uvoľnil za domácou bránkou, prihral nepokrytému Kristofferssonovi, ktorý zasunul puk do odkrytej bránky. Za stavu 2:2 mal veľkú príležitosť Tománek, no mladý nitriansky brankár svoj tím podržal.
V záverečnej tretine bolo jasné, že gól na jednej, či druhej strane bude mať veľkú dôležitosť. V 49. minúte ho napokon strelila Nitra, keď po prihrávke Podstavka sa aj s kúskom šťastia presadil Samir Saliji. Ten istý hráč mal na hokejke aj štvrtý gól, ale hetrik sa mu zaznamenať nepodarilo. Keď už domáce tribúny o troch bodoch pre Nitru nepochybovali, Bystričania pripravili domácim nemilé prekvapenie, dvanásť sekúnd pred koncom strieľal od modrej Kolba a šikovný teč na Hričinu znamenal vyrovnanie 3:3. V predĺžení vybojoval Valčák faul a domáci tak dostali výhodu presilovej hry 4:3. V 63. minúte ju zásluhou Hruškovej strely dokázali využiť a získali tak dva body.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona