HK 36 Skalica - HKM Zvolen 3:1 v 5. zápase 1/4-finále

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 08:06 • 2 min
HK 36 Skalica - HKM Zvolen 3:1 v 5. zápase 1/4-finále

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 3:1 v 5. zápase 1/4-finále

slovakia

left justify in out

Skalickí hokejisti zvíťazili v piatom štvrťfinále play off extraligy nad Zvolenom 3:1 a znížili stav série na 2:3 na zápasy. Ďalší duel je na programe už v sobotu 17. marca na ľade Zvolenu.

      HK 36 Skalica - HKM Zvolen 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
      Góly: 16. Višňovský (Pálffy, Obdržálek), 23. Obdržálek (Šátek, Holovič), 60. Višňovský - 53. Puliš (Brabenec). Rozhodovali: Homola, Polák - Stano, Novák, vylúčení: 13:13 na 2 min, navyše: Mikúš, Klejna a Jurík 5+DKZ za hrubosť, Mikúš, J. Jurík 10 min za hrubosť, Višňovský 10 min za nešportové správanie, Hruška 10 min za napadnutie hlavy a krku - Slovák 5+DKZ za údery, Ťavoda 5+DKZ za hrubosť, Čurilla 5+DKZ za nešportové správenie, Brabenec, Čurilla a Juraško 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3004 divákov.
      stav série: 2:3

      HK 36 Skalica: 
      Tomek - Vyrúbalík, Šmach, Křetinský, Pojkar, Kloz, Jankovič, Gula, Srnec - Pálffy, Školiak, Hruška - Obdržálek, Lušňák, Višnovský - Kutálek, Holovič, Šátek - J. Jurík, Mikúš, Klejna
      HKM Zvolen:
      Trenčan - Marek Ďaloga, Jindra, Hraško, Juraško, Vantroba, Mucha, Šiška, Ťavoda - Puliš, Brabenec, Čurilla - Slovák, L. Jurík, Baláž - Otčenáš, M. Jurík, Sikela - Méry, Zuzin, Martin Ďaloga

      Po vyrovnanom úvode si ako prví vypracovali tlak hostia pri presilovke 4 proti 3, no nedostali sa do lepšej šance a domáci brankár Tomek nemal veľa práce. Naopak, na druhej strane musel po úniku Školiaka s Pálffym ratovať hosťujúci gólman Trenčan. Po vyrovnaní síl prebrali taktovku aktívnejší domáci hráči. Počas presilovky niekoľkokrát ohrozili súperovu bránku, najlepšiu šancu mal Pálffy, ale zblízka netrafil presne. V 15. minúte poslal Puliš na ľad Pojkara a Skaličania mali k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Divákov najprv zdvihla zo sedadiel pekná kombinácia, na ktorej konci však Lušňák netrafil prázdnu bránku Zvolena. O niekoľko sekúnd neskôr ale jeho zaváhanie napravil Višňovský, ktorému nabil Pálffy - 1:0. V závere mal domáci kapitán ďalšiu výbornú príležitosť, no Trenčan opäť zachránil.
      Aj druhé dejstvo odštartovali Skaličania v početnej prevahe a niekoľko sekúnd po jej konci sa tešili z druhého gólu. Postaral sa oň Obdržálek, ktorý prekonal ležiaceho zvolenského gólmana - 2:0. Na druhej strane zahrmelo po Hraškovej strele, no hostia sa nepresadili ani pri ďalších dvoch presilovkách. Hra sa vyrovnala a hlavne pritvrdila. Po jednom z mnohých zákrokov na hranici regulárnosti, keď Pálffy nešetrne poslal na ľad Puliša, sa strhla hromadná bitka a zápas sa prerušil na viac ako desať minút. Po pauze poslali rozhodcovia do šatní až šesticu hráčov. To poznačilo aj ďalší priebeh duelu. Na oboch tímoch sa prejavila nervozita a divákom ponúkli len minimum hokejovej krásy. Do konca tretiny zaujala len Pálffyho šanca zblízka, s ktorou si Trenčan poradil.
      Prekvapenie sa nekonalo ani v poslednej časti. Najviac práce mali rozhodcovia, ktorí posielali na trestnú lavicu jedného hráča za druhým, pričom na ľade sa nič nedialo. Piati proti piatim si po dlhej dobe zahrali až v 51. minúte a vyšlo to lepšie hosťom. Po Brabencovej prihrávke sa ocitol pred bránkou nekrytý Puliš a pretlačil puk do siete. Zvolenčania v závere ešte skúsili hru bez brankára, no Višňovský potrestal ich nepresnosť tretím gólom do prázdnej bránky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies