Hizballáh poprel, že prijal chemické zbrane zo Sýrie

NETKY.SK • 24 September 2013, 09:49 • 2 min
Hizballáh poprel, že prijal chemické zbrane zo Sýrie

BEJRÚT - Vodca libanonského radikálneho hnutia Hizballáh, Sajjid Hasan Nasralláh, v pondelok poprel, že jeho zoskupenie prijalo chemické zbrane zo Sýrie. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Členovia opozičnej Sýrskej národnej koalície minulý mesiac obvinili sýrskeho prezidenta Bašára Asada, že presúva chemické zbrane do Libanonu, do rúk spojeneckého šiitského hnutia Hizballáh, aby sa tak vyhol inšpekcii - hoci súhlasil s umiestnením týchto zbraní pod medzinárodnú kontrolu. 

"Toto obvinenie je naozaj na smiech," povedal Nasralláh v televíznom prejave. "Chápeme podstatu a pozadie týchto obvinení. Pre Libanon však majú nebezpečné následky. Rázne odmietame tieto obvinenia, lebo sa absolútne nezakladajú na pravde," dodal vodca Hizballáhu.

Sýria súhlasila, že sa vzdá svojich chemických zbraní, ako to navrhli Spojené štáty a Rusko. Západné veľmoci totiž obvinili Asadovu vládu z masívneho chemického útoku, pri ktorom zahynuli minulý mesiac na predmestí Damasku stovky ľudí. Nasralláh vyzval na politické riešenie v Sýrii a naliehal na sunnitské veľmoci Turecko, Saudskú Arábiu a krajiny Perzského zálivu, aby povzbudzovali sýrskych povstalcov, nech "prehodnotia svoje postoje".

"Hazardná hra s vojenským riešením a vojenským úspechom je prehratá a ničivá hazardná hra," zdôraznil vodca libanonského Hizballáhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies