Hizballáh a jeho spojenci hlásia úspech vo voľbách na východe Libanonu

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:39 • 2 min
Hizballáh a jeho spojenci hlásia úspech vo voľbách na východe Libanonu

BEJRÚT - Militantné libanonské hnutie Hizballáh dnes oznámilo, že jeho kandidáti a spojenci získali v nedeľňajších komunálnych voľbách vo východnom Libanone prevažnú väčšinu kresiel v oblastiach, kde kandidovali.

slovakia

left justify in out

Výsledky z metropoly Bejrút sa očakávajú v priebehu dnešného dňa, informovala agentúra AP. Muž číslo dva Hizballáhu, šejk Naím Kásim, dnes povedal, že Hizballáh a jeho spojenci kandidovali v 80 zo 143 obvodov vo východolibanonskom údolí Bikáa a získali takmer všetky kreslá.

 

Podľa jeho slov obsadia aj všetky kreslá v historickom východolibanonskom meste Baalbek a tiež v mestečku Brítál pri hraniciach so Sýriou. Kásim povedal, že oponenti šiitského Hizballáhu si zabezpečili niekoľko z kresiel v šiestich mestách v danej oblasti. Libanončania hlasovali v nedeľu v komunálnych voľbách v Bejrúte a údolí Bikáa, ktoré boli prvými voľbami v krajine od roku 2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies