Hitzfeld po MS už nebude trénerom Švajčiarska

NETKY.SK • 17 Október 2013, 12:46 • 2 min
Hitzfeld po MS už nebude trénerom Švajčiarska

BERN - Ottmar Hitzfeld skončí po budúcoročných majstrovstvách sveta v Brazílii vo funkcii trénera futbalovej reprezentácie Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

"Je to najťažšie rozhodnutie v mojej kariére," uviedol kouč v stanovisku vydanom národným zväzom (SFV). Rodák z Lörrachu bude mať po svetovom šampionáte už 65 rokov, o svojom rozhodnutí informoval v deň, keď sa "krajina helvétskeho kríža" dostala na historickú siedmu pozíciu rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). V piatok sa Švajčiari prebojovali priamo na MS z prvého miesta v E-skupine európskej časti kvalifikácie. 

Hitzfeld prevzal taktovku nad švajčiarskou reprezentáciou v roku 2008 po úspešnej kariére na klubovej úrovni. Nemec je jedným zo štyroch trénerov na svete, ktorí triumfovali v Lige majstrov alebo jej predchodcovi Európskom pohári majstrov s dvoma rôznymi klubmi - v roku 1997 s Borussiou Dortmund a o štyri roky neskôr s mníchovským Bayernom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies