Hitlerova manželka Eva Braunová mohla mať židovský pôvod!

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 09:21 • 2 min
Hitlerova manželka Eva Braunová mohla mať židovský pôvod!

LONDÝN - Eva Braunová, manželka nacistického vodcu Adolfa Hitlera, mohla mať židovský pôvod. Vyplýva to z najnovších analýz vzoriek DNA, ktoré boli vykonané pre britský televízny dokumentárny film. Antisemitský líder sa s dlhoročnou milenkou oženil iba pár hodín predtým, ako na sklonku druhej svetovej vojny spoločne spáchali samovraždu v berlínskom bunkri.

slovakia

left justify in out

Tvorcovia programu s názvom Dead Famous DNA, ktorý v stredu 9. apríla odvysiela nezávislá britská stanica Channel 4, tvrdia, že výskum naznačuje možný židovský pôvod Braunovej. Vedci, ktorí na programe spolupracovali, podrobili testom DNA vlasy pochádzajúce z hrebeňa Braunovej, nájdeného medzi jej osobnými vecami v Hitlerovom horskom sídle Berghof na dnešnom nemecko-rakúskom pomedzí.

 

V genetickej štruktúre DNA vedci objavili sekvenciu zdedenú po matkinej línii - haploskupinu N1b1 - ktorá je "výrazne spájaná" s aškenázskymi Židmi. Tí sa v ranom stredoveku rozptýlili po strednej a východnej Európe, pričom niektorí v Nemecku počas 19. storočia konvertovali na katolicizmus. Spolu so sefardskými Židmi sú najvýznamnejšou etnickou skupinou židovského národa.

 

"Je to vzrušujúci výsledok, nikdy som ani nesníval, že sa raz dopracujem k takému potenciálne pozoruhodnému záveru," povedal moderátor programu Mark Evans. Vlasy pochádzajú z hrebeňa označeného monogramom, ktorý vo führerovom bavorskom sídle spolu s ďalšími vecami našiel člen rozviedky americkej armády Paul Baer, informovalo dnes internetové vydanie denníka Japan Times.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies