Historický vlak Hradná strela poputuje z Košíc do Spišského Podhradia

NETKY.SK • 2 September 2011, 14:08 • 2 min
Historický vlak Hradná strela poputuje z Košíc do Spišského Podhradia

Historický vlak Hradná strela poputuje z Košíc do Spišského Podhradia

slovakia

left justify in out

img

V rámci rozlúčky s letom vypravia v sobotu 3. septembra mimoriadny historický vlak Hradnú strelu z Košíc do Spišského Podhradia. Katarína Hegedusová z Klubu historických koľajových vozidiel (KHKV) z Košíc informovala, že cieľom jazdy je výlet na Spišský hrad, Dreveník, Sivú bradu i Spišskú Kapitulu.
      V spolupráci so Slovenským národným múzeom budú mať navyše malí cestujúci vstup na hrad zadarmo. "Z košickej hlavnej stanice vyrazíme s našou Magdou – motorovým vozňom a s jedným prívesným vagónom v sobotu ráno presne o 8. hodine. O štvrťhodinku budú môcť v Kysaku pristúpiť aj cestujúci zo smeru Prešov, o pol desiatej by sme mali, po krátkej foto-zastávke, doraziť na stanicu v Spišskom Podhradí," priblížil trasu manažér KHKV Ľubomír Lehotský. Tá bola počas minulého roku bez práce, pretože povodne a veľká voda poškodili trať a neďaleký most.
      Hegedusová ďalej uviedla, že alternatív na výlet v samotnom Spišskom Podhradí je viac. Okrem hradu si môžu turisti pozrieť unikátne skalnaté mestečko Dreveník, alebo sa vybrať ku gejzíru na Sivú Bradu a cestou si pozrieť stredovekú Spišskú Kapitulu.
      Odchod mimoriadneho nostalgického vlaku je naplánovaný na 16.25 h s príchodom do Košíc krátko pred 18. hodinou. Cestovné lístky dostanú záujemcovia priamo vo vlaku, výťažok z cestovného poputuje na záchranu a opravu historických koľajových vozidiel. Miestenky je možné si rezervovať na mailovej adrese KHKV.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies