Historický teplotný rekord padol aj v Nemecku

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 20:55 • 2 min
Historický teplotný rekord padol aj v Nemecku

BERLÍN - Ďalšou krajinou, v ktorej v týchto dňoch padol historický teplotný rekord, sa stalo Nemecko, a to hneď dva dni po sebe.

slovakia

left justify in out

V Bonne namerali teplotu 40,6 stupňa Celzia. Stredajší historický rekord 40,5 stupňa Celzia, ktorý zaznamenali v meste Geilenkirchen neďaleko hraníc s Holandskom a Belgickom, tak vydržal len jeden deň.

 

Historické teplotné rekordy padajú v stredu a vo štvrtok vo viacerých európskych mestách aj krajinách. Nový rekord, 40,6 stupňa Celzia, namerali meteorológovia napríklad aj v Paríži. Doterajší parížsky rekord bol na úrovni 40,4 stupňa Celzia a pochádzal ešte z roku 1947.

 

img


Nezvyklé horúčavy vtrhli aj do Veľkej Británie, kde vo štvrtok padol historický rekord za júl, keď na londýnskom letisku Heathrow namerali 36,9 stupňa Celzia. Doterajší júlový rekord, 36,7 stupňa Celzia, bol z roku 2015, zatiaľ čo celkový rekord, 38,5 stupňa Celzia, zaznamenali v auguste 2003.

Vo Veľkej Británii aj vo Francúzsku zastavili železničnú dopravu a cestujúcich požiadali, aby zostali doma. Vo Francúzsku si horúčavy už v stredu, keď teplota na mnohých miestach krajiny vystúpila nad 40 stupňov Celzia, vyžiadali najmenej päť obetí. Jednu obeť, dieťa, ktoré si bez vedomia rodičov išlo ľahnúť do auta, hlási Rakúsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies