Historicky prvým šéfom RTVS je Miloslava Zemková

NETKY.SK • 11 Február 2011, 08:06 • 2 min
Historicky prvým šéfom RTVS je Miloslava Zemková

Historicky prvým šéfom RTVS je Miloslava Zemková

slovakia

left justify in out

img

Historicky prvým generálnym riaditeľom Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa stala Miloslava Zemková. Poslanci Národnej rady SR jej v dnešnom druhom kole voľby odovzdali 80 hlasov. Zemkovej konkurenta Jaroslava Rezníka podporil jeden poslanec, ostatných 56 hlasovacích lístkov zo 137 poslancov prítomných na voľbe bolo neplatných. Na zvolenie bolo potrebné získať nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov.
      Zemková s Rezníkom postúpili do druhého kola hlasovania z dopoludňajšej prvej neúspešnej voľby. Z pôvodných 18 kandidátov v nej získali najvyšší počet hlasov. Hlasovania sa vtedy zúčastnilo všetkých 150 členov zákonodarného zboru. Z odovzdaných hlasovacích lístkov bolo platných len 83, za Zemkovú hlasovalo 75 poslancov, Rezník získal podporu ôsmich zákonodarcov.
      Zemková povedie verejnoprávnu inštitúciu RTVS, ktorá vznikla 1. januára zlúčením Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu. Fúzia sa uskutočnila na základe zákona z dielne ministra kultúry Daniela Krajcera (SaS).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies