FOTO Venezuela vydala banskobystrického mafiána Siničku

NETKY.SK • 31 Október 2014, 12:09 • 2 min
FOTO Venezuela vydala banskobystrického mafiána Siničku

BRATISLAVA - Ročne sa polícii darí vypátrať a postaviť pred justičné orgány alebo dodať do výkonu trestu, prípadne vydať do zahraničia 250 až 280 hľadaných osôb. Jedným z nich je aj odsúdený Štefan Sinička (33).

slovakia

left justify in out

Polícia ho hľadala na základe medzinárodného zatykača vydaného špecializovaným trestným súdom v Banskej Bystrici. Bol totiž odsúdený na 20 rokov odňatia slobody za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a účasť na vražde, trestu sa ale vyhýbal. Preto bol zaradený do celosvetovej operácie Interpolu INFRA AMERICAS, ktorá bola pokračovaním predtým mimoriadne úspešnej operácie INFRARED, zameranej na pátranie po páchateľoch najzávažnejšej trestnej činnosti. Pátrači z Prezídia Policajného zboru spolu s Národnou ústredňou Interpolu v apríli 2013 lokalizovali Štefana Siničku na ostrove La Isla Margarita vo Venezuele a okamžite nadviazali s tamojším Interpolom komunikáciu. Takmer o rok to Štefan Sinička z rôznych dôvodov vzdal a sám sa Interpolu prihlásil. Odvtedy sa vykonávalo komplikované, zdĺhavé extradičné konanie, ktorého výsledkom je vydanie odsúdeného na Slovensko.

 

Vo štvrtok (30. 10.) popoludní sa za odsúdeným zavreli brány väznice v Leopoldove, kde bol za prísnych bezpečnostných opatrení dopravený z Venezuely. Je to príklad výbornej medzinárodnej policajnej spolupráce, ide totiž o historicky prvý prípad, keď bol Slovák z Venezuely vydaný v rámci extradície a nie vyhostený.

 

Informácie poskytol Michal Slivka, hovorca Prezídia PZ.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies