Historickej účesovej jedenástke MS kraľujú Higuita či West

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 15:15 • 2 min
Historickej účesovej jedenástke MS kraľujú Higuita či West

BRATISLAVA - Svetový šampionát vo futbale už desaťročia zďaleka nie je len prehliadkou najväčších talentov, ale aj celkového hráčskeho vystupovania - a neprehliadnuteľného zovňajšku.

slovakia

left justify in out

Server Slate.com si posvietil na najlepšie účesové kreácie v histórii majstrovstiev sveta a zostavil "ideálnu" jedenástku.

Do bránky sa vďaka hustým čiernym kučerám celkom nespochybniteľne dostal Kolumbijčan René Higuita, ktorého okrem frizúry preslávil vo svete "škorpiónsky" zákrok v medzištátnom stretnutí proti Anglicku vo Wembey 1995: do bránky padajúci lob zneškodnil tak, že tesne pred dopadom lopty na zem vyskočil a vykopol ju pätami ponad hlavu. Na ľavý kraj obrany zaradili zostavovatelia jedenástky nemeckého reprezentanta Christiana Ziegeho, ktorý sa na MS 2002 predstavil s "pásavcom" na vyholenej hlave. Stopérsky post zaujal extravagantnými účesmi dlhoročne preslávený Taribo West, ktorému z temena pravidelne "vyrastali" vrkôčiky všakovakých veľkostí a farieb. Do stredu obrany sa k Westovi pridal Ekvádorčan José Luis Perlaza, ktorý na MS v Nemecku 2006 zaujal "mokrou" trvalou. Veľmi podobne - ale v hrdzovlasej verzii - bol na tom Američan Alexi Lalas na domácom šampionáte 1994, ktorý na pravom kraji či v strede obrany navyše operoval aj s ryšavou bradou "á la capko". 

 

Do stredu poľa zaradil Slate.com ako jedničku kolumbijského tvorcu hry Carlosa Valderrramu presláveného košatým "banánovníkom" na hlave. Na pravom krídle patrí miesto Turkovi Ümitovi Davalovi, ktorý na MS 2002 pútal okrem skvelých výkonov pozornosť aj hustým čiernym hniezdom na ináč vyholenej lebke. Na opačnom konci šírky ihriska zaujal pozíciu s dokonalým mikrofónovým účesom Brazílčan Jairzinho. Post ofenzívneho stredopoliara obsadil Talian Roberto Baggio známy kučeravým "chvostíkom".

 

V útočnom dvojzáprahu najviac zaujal záhadný trojuholníkový porast vlasov nad čelom zvyčajne holohlavého Ronalda na MS 2002. Brazílsky kanonier zmenu vtedy argumentoval svojím malým synom, ktorý mal slávneho tatka takto rozpoznať na trávniku. Jeho virtuálne miesto po boku zaujal "kudrlinkový" fúzatý Nemec Rudi Völler. 

 

Server nezohľadnil šampionát v Brazílii 2014, kde by si na miesto v zostave nárokoval brazílsky stopér David Luiz s bujnou hrivou či belgický stredopoliar Marouane Fellaini preslávený mikrofónovým účesom. A v prípade postupu Slovenska by bol adeptom do jedenástky nepochybne aj mohykánsky účes Mareka Hamšíka. 

 

Najlepšia jedenástka histórie futbalových MS podľa účesov (zdroj: Slate.com): 
Higuita (Kol.) - Lalas (USA), West (Nigér.), Perlaza (Ekv.), Ziege (Nem.) - Ümit Davala (Tur.), Valderrama (Kol.), Jairzinho (Braz.) - R. Baggio (Tal.) - Ronaldo (Braz.), Völler (Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona