Historické rukavice Muhammada Aliho boli vydražené za 400-tisíc dolárov

NETKY.SK • 21 August 2014, 16:04 • 2 min
Historické rukavice Muhammada Aliho boli vydražené za 400-tisíc dolárov

NEW YORK - Za 400 000 USD boli vydražené v aukcii boxerské rukavice, v ktorých v roku 1971 v legendárnej "bitke storočia" boxoval Muhammad Ali v zápase o titul majstra sveta ťažkej váhy proti Joeovi Frazierovi.

slovakia

left justify in out

Takmer všetci fanúšikovia športu po celom svete sledovali tento úžasný zápas. Vtedy veľmi sledovaný súboj dvoch veľkých rivalov skončil výhrou Fraziera v 15 kolách. Na body. Boxovalo sa v newyorskej Madison Square Garden. Išlo o tituly šampióna sveta WBC, WBA a The Ring title. Frazier obhajoval titul, Ali sa vracal do ringu po trojročnej pauze. Bol  dištancovaný za odmietnutie nástupu  do vojenskej služby.

 

Ali Fraziera porazil neskôr, na body v New Yorku v roku 1974, a o rok neskôr TKO po zranení v 14. kole; vo filipínskej Manile, v zápase, ktorý vstúpil  do histórie boxu  ako najlepšie boxerské stretnutie všetkých čias ... ("Thrilla in Manilla" - masaker v Manile).

 

Doteraz najdrahšie vydražené boxerské rukavice boli tiež Muhammada Aliho - tie, v ktorých v roku 1964 boxoval víťazne so  Sonnym Listonom. Našli kupcu  za 836 000 USD.

 

Teraz sa dražilo v Texase, rukavice boli doteraz v opatere  Aliho trénera Angela Dundeeho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona