Hispáncov bude v Kalifornii čoskoro viac než belochov

NETKY.SK • 1 Február 2013, 08:11 • 2 min
Hispáncov bude v Kalifornii čoskoro viac než belochov

Hispáncov bude v Kalifornii čoskoro viac než belochov - Zaujímavosti Počet Hispáncov v najľudnatejšom americkom štáte Kalifornia prevýši belošských obyvateľov začiatkom budúceho roka - pôjde o míľnik v rasovej a etnickej premene krajiny. Informovali o tom

slovakia

left justify in out

img

Počet Hispáncov v najľudnatejšom americkom štáte Kalifornia prevýši belošských obyvateľov začiatkom budúceho roka - pôjde o míľnik v rasovej a etnickej premene krajiny. Informovali o tom dnes americkí demografi, ktorých citovala tlačová agentúra AP.

Odhady populácie z dielne kalifornského ministerstva financií ukazujú, že Hispánci sa prvýkrát stanú prevládajúcou etnickou skupinou v Kalifornii.

Demografi tvrdia, že do roku 2020 budú Hispánci tvoriť približne 41 percent kalifornského obyvateľstva, pričom belochov bude menej než 37 percent.

Belošské obyvateľstvo klesne do roku 2060 na približne 30 percent oproti súčasným 39 percentám, čo bude mať vplyv na politiku a verejné záležitosti.

Belosi v súčasnosti nie sú väčšinou iba na Havaji a v Novom Mexiku.

V správe ministerstva sa ďalej uvádza, že v roku 2049 dosiahne počet obyvateľov Kalifornie 50 miliónov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies