Hirscher po triumfe v Santa Caterine opäť celkovým lídrom

NETKY.SK • 6 Január 2016, 14:33 • 2 min
Hirscher po triumfe v Santa Caterine opäť celkovým lídrom

SANTA CATERINA - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher sa stal víťazom stredajšieho slalomu Svetového pohára v Santa Caterine.

slovakia

left justify in out

Obhajca veľkého glóbusu triumfoval v talianskom stredisku s náskokom 21 stotín pred Nórom Henrikom Kristoffersenom a vďaka zisku 100 bodov sa vrátil na čelo celkového poradia SP pred Aksela Lunda Svindala. Tretí skončil so stratou 32 stotín po prvom kole vedúci Rus Alexander Chorošilov.

 

Slovenský lyžiar Adam Žampa vypadol už v 1. kole. "Dnes som sa chcel do toho chytiť hneď od začiatku. Chcel som to pustiť hneď do prvej roviny, ale vo štvrtej bránke bol trošku väčší ľad. Keďže som už bol mysľou na rovine, tak som pozabudol na to, že som tam prestúpil trochu na vnútornej lyži a hneď som vypadol. Je to dosť hlúpa chyba, ale verím, že sa to v ďalších pretekoch nebude opakovať," sprostredkoval pre TASR slová Adama Žampu Ľuboš Schwarzbacher.

 

Druhý slovenský reprezentant Matej Falat obsadil v prvom kole 40. miesto so stratou 3,48 s na Chorošilova, od postupovej tridsiatky ho delilo 1,44 s. Hirscher bol po prvom kole tretí so stratou 11 stotín na Chorošilova. V druhom predviedol agresívnu jazdu a najrýchlejší čas kola ho katapultoval na najvyšší stupienok. Hirscher slávil celkovo 36. triumf v prestížnom seriáli a v historických tabuľkách vyrovnal zápis krajana Benjamina Raicha.

 

V slalome to bol pre Rakúšana 17. víťazstvo. "V druhom kole som vsadil všetko na jednu kartu a riskantná jazda mi priniesla úspech. Bolo to tesné. Henrik má v tejto sezóne výbornú formu a aj Alexander išiel veľmi dobre. Je skvelé začať rok 2016 víťazstvom. Už sa teším na víkendové preteky vo švajčiarskom Adelbodene, ktoré sú mojou srdcovkou," povedal do kamier rakúskej televízie ORF šťastný víťaz. Slalom v Santa Caterine bol náhradou za zrušené podujatie v Záhrebe.

 

výsledky slalomu SP mužov v Santa Caterine:

1. Marcel Hirscher (Rak.) 1:54,54 (58,43-56,11), 2. Henrik Kristoffersen (Nór.) +0,21 (58,40-56,35), 3. Alexander Chorošilov (Rus.) +0,32 (58,33-56,53), 4. Felix Neureuther a Fritz Dopfer (obaja Nem.) +1,07, 6. Daniel Yule (Švajč.) +1,25, 7. Julien Lizeroux (Fr.) +1,38, 8. Alexis Pinturault (Fr.) +1,45, 9. Marc Digruber (Rak.) +1,57, 10. Sebastian Foss Solevaag (Nór.) +1,60

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona