Hirscher neverí, že absolvuje najbližšie ZOH

NETKY.SK • 14 November 2014, 09:05 • 2 min
Hirscher neverí, že absolvuje najbližšie ZOH

VIEDEŇ - Jeden z najlepších alpských lyžiarov súčasnosti Marcel Hirscher príliš neverí, že bude v jeho silách absolvovať ešte zimné olympijské hry v roku 2018 v kórejskom Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

Ak by 25-ročný Rakúšan toto svoje odvážne tvrdenie naplnil, ukončí kariéru bez zisku zlatej olympijskej medaily. Tento rok v Soči bol "iba" druhý v slalome a štvrtý v obrovskom slalome. Pred štyrmi rokmi v kanadskom Vancouvri bral piate miesto v slalome a znova štvrté v "obráku".

 

"Momentálne si naozaj neviem predstaviť, že budem ešte v roku 2018 aktívnym lyžiarom. A už vôbec nie, že zostanem rovnako rýchly,“ povedal Hirscher v rozhovore pre magazín Red Bulletin, ktorý prebrali viaceré rakúske médiá. 

 

Hirscher má v jagavej zbierke úspechov tri veľké glóbusy za celkový triumf vo Svetovom pohári a rovnako aj tri malé za sezónne víťazstvá v slalome a obrovskom slalome. Je aj dvojnásobným majstrom sveta (slalom a tímová súťaž) a nemyslí si, že jeho kariéra by bola bez zisku olympijského zlata nenaplnená. "V Soči som dal do toho všetko. Som s tým zmierený, že to nevyšlo. Je to v poriadku,“ povedal víťaz 23 pretekov v rámci SP Hirscher. 

 

Všestranný Rakúšan vstupuje do novej slalomovej sezóny Svetového pohára vo fínskom Levi ako obhajca celkového triumfu v tejto najtočivejšej disciplíne. V súčte uplynulej zimy predstihol v slalome druhého Nemca Felixa Neureuthera o 15 bodov a pred objavom sezóny Nórom Henrikom Kristoffersenom mal na konci náskok 111 bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies