Hirscher na čele obr.slalomu, Adam Žampa nepostúpil do 2.kola

NETKY.SK • 12 December 2015, 10:58 • 2 min
Hirscher na čele obr.slalomu, Adam Žampa nepostúpil do 2.kola

VALD'LSERE - Slovenský lyžiar Adam Žampa nepostúpil do 2. kola sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára vo francúzskom Val d'Isere. V prvej jazde mu nazafungoval najmä stredný úsek trate, kde stratil vyše 1,5 sekundy, celkovo na vedúceho Rakúšana Marcela Hirschera 2,69 s. Na štart sa s číslom 53 chystal aj jeho mladší brat Andreas.

slovakia

left justify in out

V treťom obrovskom slalome sezóny sa očakával veľký súboj dvoch najvýraznejších technikov uplynulých rokov. Hirscher, štvornásobný celkový víťaz SP, vyhral predchádzajúcu súťaž v Beaver Creek, Američan Ted Ligety, ktorý zo sedmičky zlatých medailí získal štyri v oblúkovo najnáročnejšej alpskej disciplíne, uspel v úvode zimy v Söldene. Pred týždňom však vypadol a v sobotu vo francúzskych Alpách demonštroval, že má problémy s lyžiarskym materiálom. Neisto sa tiež cítil v prechodoch z tieňa do svetla a opačne. Jazda trojnásobného "obrákového" majstra sveta pôsobila učňovsky, oblúky síce nasadzoval relatívne v línii, ale pod každou bránkou hranil viac ako súperi a spodná lyža mu často "utekala".

 

Ligetyho strata 2,83 okamžite naznačila, že favorit nepostúpi do 2. kola, lebo ostatní elitní jazdci naopak nestrácali na Hirschera žiadne veľké desatiny. Na druhom mieste sa so 14-stotinovým mankom usadil Nór Henrik Kristoffersen, tretí Francúz Viktor Muffat-Jeandet zaostal len ďalšie 4 stotinky. Do rozdielovej sekundy sa zmestilo až 11 pretekárov a minimálne prví šiesti mohli v 2. kole reálne pomýšľať na útok na úplnú špicu súťaže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona