Hip-hopová skupina Insane Clown Posse zažalovali FBI a ministerstvo spravodlivosti

NETKY.SK • 9 Január 2014, 14:58 • 2 min
Hip-hopová skupina Insane Clown Posse zažalovali FBI a ministerstvo spravodlivosti

WASHINGTON - Americká hip-hopová skupina Insane Clown Posse spoločne s predstaviteľmi Americkej únie pre občianske slobody (ACLU) zažalovali americké ministerstvo spravodlivosti a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

slovakia

left justify in out

Dôvodom je skutočnosť, že tieto dve inštitúcie neoprávnene označili fanúšikov Insane Clown Posse, známych ako Juggalos, za gang, čím porušili ich právo na slobodu prejavu.

Skupinu Insane Clown Posse tvoria rapperi Violent J a Shaggy 2 Dope, ktorí sú známi tým, že sa maľujú ako klauni. Mnohí z približne milióna priaznivcov tejto formácie to robia tiež, na základe čoho ich ministerstvo spravodlivosti a FBI v roku 2011 označilo za voľne organizovaný gang. "Označiť stovky tisíc fanúšikov za členov gangu na základe činov niekoľkých jedincov odporuje logike a porušuje ich ústavné práva," uviedol vo vyhlásení Michael Steinberg z michiganskej pobočky ACLU. Podľa jeho slov toto označenie má za následok, že mnohí priaznivci Insane Clown Posse sú často terčmi obťažovania zo strany polície a taktiež majú problém nájsť si zamestnanie. 

Insane Clown Posse vznikli v roku 1989 v Detroite a debutovali o tri roky neskôr albumom Carnival Of Carnage. Nasledovali štúdiovky Ringmaster (1994), Riddle Box (1995), The Great Milenko (1997), The Amazing Jeckel Brothers (1999), Bizaar; Bizzar (2000), The Wraith: Shangri-La (2002), Hell's Pit (2004), The Tempest (2007), Bang! Pow! Boom! (2009) a The Mighty Death Pop! (2012). Okrem toho majú na konte množstvo kompilácií a EP nahrávok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies