Hingisová zdolala Hantuchovú v 6. ročníku exhibície Tennis Classic

NETKY.SK • 5 December 2013, 07:41 • 2 min
Hingisová zdolala Hantuchovú v 6. ročníku exhibície Tennis Classic

BRATISLAVA - Daniela Hantuchová je jednou z mála hráčok, ktorá ma so Švajčiarkou Martinou Hingisovou na okruhu WTA aktívnu bilanciu.

slovakia

left justify in out

V rámci 6. ročníka exhibície Tennis Classic v bratislavskom NTC však ťahala za kratší koniec. Bývalá svetová jednotka zdolala Slovenku 11:9 v tzv. supertajbrejku a divákom predviedla viacero učebnicových forhendových krosov i zadovku a la Roger Federer.

Pri poslednej výmene, ktorá trvala štyri minúty, loptička z rakety Hantuchovej dvakrát skončila v aute. Exhibícia však má svoje vlastné pravidlá a tak sa pokračovalo, až pokým Hingisovej lob neopečiatkoval strop Aegon arény. "Umieram, musím sa vydýchať," nariekala po zápase Hingisová, ktorá nehráva dvojhry už šesť rokov. "Posledná výmena mi v mnohom pripomínala naše spoločné tréningy s Martinou, neskutočne mi pomáhala," poznamenala Hantuchová, pre ktorú bola Hingisová v detstve veľkým vzorom. 

V úvodom dueli večera vo francúzskom derby zdolal Jo-Wilfried Tsonga Gaela Monfilsa v troch setoch 6:2, 3:6 a 7:6 (5). Na začiatku pôsobili obaja hráči unaveným dojmom, akoby ich utorňajšia budapeštianska exhibícia príliš vyšťavila. Monfilsa neposlúchalo podanie a tak sa po sérii troch dvojchýb rozhodol pre servis zospodu.

Tsonga však odpovedal nechytateľným obojručným bekhendom priamo na lajnu, na čo frustrovaný Monfils zareagoval šťavnatou francúzskou nadávkou. V druhom sete v sebe 31. hráč svetového rebríčka ATP nezaprel šoumena, pred jedným z podaní prepustil svoje miesto zberačovi loptičiek a zisk fiftínu obaja oslávili dotykom hruďami vo výskoku, na ktorý majú patent svetové deblové jednotky Američania Bob a Mike Bryanovci.

Po tradičnej dražbe rakiet všetkých aktérov exhibície prišiel na rad záverečný mix, v ktorom nastúpili Hantuchová s Tsongom proti páru Hingisová, Monfils. Po jednom z prudkých úderov Monfilsa zarinčal pohár v lóži, no divákov priviedla do varu najmä klavírna vsuvka v podaní Hantuchovej, ktorá odštartovala svoj miniset elektrizujúcou kompozíciou "Pre Elišku" z dielne Beethovena. Hantuchová s Hingisovou napokon skončili na jednej strane kurtu a vyhrali 5:3.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona