Hingisová pred exhibíciou: S Danielou si na kurte nič nedarujeme

NETKY.SK • 4 December 2013, 14:45 • 2 min
Hingisová pred exhibíciou: S Danielou si na kurte nič nedarujeme

BRATISLAVA - Dlhé roky sú dobrými kamarátkami, na kurte si však nikdy nič nedarujú. Švajčiarka Martina Hingisová pred stredajšou exhibíciou Tennis Classic zdôraznila, že s Danielou Hantuchovou budú v bratislavskom NTC bojovať o každú loptičku ako o život.

slovakia

left justify in out

Bývalá svetová jednotka sa vrátila na Slovensko po 16-ročnej pauze. Jej posledná návšteva sa uskutočnila v roku 1997, keď v  rodných Košiciach nastúpila za Švajčiarsko v zápase Pohára federácie a rozhodujúcou mierou prispela k víťazstvu. "Ďakujem Daniele, že ma pozvala do Bratislavy a že si chce so mnou zahrať exhibíciu. V utorok večer sme boli spolu na vianočných trhoch a dali si slivkové víno, aby sme sa trochu zohriali. Atmosféra vianočnej Bratislavy sa mi veľmi páči. Verím, že divákom dnes pripravíme pekný zážitok. Budeme sa snažiť byť lepšie ako Jo-Wilfried Tsonga s Gaelom Monfilsom, ktorí budú aktérmi úvodného zápasu," povedala na tlačovej konferencii Hingisová, pre ktorú to bude druhá bratislavská exhibícia.

V roku 1996 sa predstavila v slovenskej metropole spoločne s Nemkou Steffi Grafovou a dvojicou slovenských fedcupových reprezentantiek Karin Habšudovou a Katarínou Studeníkovou. "S Danielou sme si na túto exhibíciu včera zaspomínali, ona bola vtedy zberačkou loptičiek. Pamätám si, že som vtedy od organizátorov ako dar dostala koníka, ktorý žije dodnes," dodala Hingisová, ktorá sa v lete vrátila do súťažného kolotoča a po boku Hantuchovej odohrala v debli sériu turnajov v zámorí vrátane US Open.

Hantuchová priznala, že Hingisová bola pre ňu v detstve veľkou inšpiráciou. "Keď som začínala na okruhu WTA, Martina bola pre mňa veľkým vzorom. V decembri sú tenisti už v plnej príprave na novú sezónu, no takéto exhibície sú vždy vítaným spestrením. Teším sa aj na miešanú štvorhru po boku Jo-Wilfrieda Tsongu. Bude to trochu iné ako na turnajoch, lebo všetci budeme mať svoje mikrofóny. Ťažko povedať, či to bude výhoda lebo nie. V tenise v zápale boja niekedy človek utrúsi aj nepekné slová. Bude záležať aj od toho, aké bude skóre," povedala bývalá svetová päťka, ktorá pred začiatkom exhibície umožní fanúšikom zakúpiť si niečo z jej športovej kolekcie, peniaze poputujú na charitu.

Hantuchová je držiteľkou kompletnej grandslamovej zbierky titulov v mixe, s Tsongom však na jednej strane dvorca ešte nestála. "Danielu poznám z turnajov, no ešte nikdy sme spolu nehrali mix. Určite to bude zaujímavé. Šanca hrať proti bývalej svetovej jednotke sa človeku nenaskytne každý deň. Teším sa aj na dvojhru. S Gaelom sme od detstva dobrými priateľmi. Vynasnažíme sa ukázať divákom výborný tenis a predviesť aj pár trikov," povedal Tsonga, ktorému pre jeho podobu s boxerskou legendou v tenisovom svete prischla prezývka Ali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies