Hingisová nadšená, že si zahrá na Tennis Classic v Bratislave

NETKY.SK • 11 November 2013, 15:52 • 2 min
Hingisová nadšená, že si zahrá na Tennis Classic v Bratislave

BRATISLAVA - Niekdajšia jednotka svetového rebríčka tenistiek vo dvojhre aj štvorhre Martina Hingisová sa narodila v Košiciach, takže prostredie počas bratislavskej exhibície Tennis Classic 4. decembra v Aegon aréne NTC bude vnímať ako domáce.

slovakia

left justify in out

"Som nadšená, že si zahrám pred slovenskými fanúšikmi. Už sa neviem dočkať. Dúfam, že si nájdem čas aj na spoznanie mesta," uviedla 33-ročná päťnásobná singlová grandslamová šampiónka na podnet organizujúcej B&D Agency, jej slová sprostredkovala spoločnosť Connect Media.

Hingisová sa v lete vrátila do medzinárodného súťažného diania po takmer šiestich rokoch. Vo štvorhre spojila svoje sily s Danielou Hantuchovou, ďalšou aktérkou Tennis Classic: "Spoločne sa cítime na dvorci skvele, užívame si to. Naše štýly ladia a veľmi dobre si spolu rozumieme. Ešte však uvidím, ako to bude s nasledujúcou sezónou. Momentálne to všetko beriem deň za dňom."

Mužskými hviezdami podujatia budú francúzski miláčikovia fanúšikov kdekoľvek na svete - grandslamový finalista Jo-Wilfried Tsonga a bývalý člen Top 10 Gael Monfils. "Nikdy som v Bratislave nebol, ale počul som o nej lichotivé veci. Rád sa presvedčím osobne!" skonštatoval Tsonga a ponúkol aj osobné "naj" pri rekapitulovaní svojej doterajšej kariéry: "Asi to bol duel s Nadalom na Australian Open 2008. Bol som vtedy akoby v tranze a je to pocit, ktorý zažije len málo vrcholových športovcov." Monfils na rozdiel od krajana už v Bratislave bol. Poznajú sa dlhé roky, obaja žijú v Ženeve a často sa spolu pripravujú, ale ani v ukážkovom súboji si nehodlajú nič darovať: "Hrať proti nemu je vždy mimoriadna udalosť. Musím si vytesniť z hlavy, akí sme si blízki, ak ho chcem zdolať. Zároveň pociťujem veľký rešpekt k tomu, čo sa Jo-Wilfriedovi už podarilo dosiahnuť." Semifinalista parížskeho Roland Garros 2008 Monfils zaostáva v štatistike zo seniorských konfrontácií 1:5, v septembri prehral v Tokiu 3:6, 6:7 (8).

Vstupenky sú v distribúcii prostredníctvom siete www.predpredaj.sk, stoja 19 - 49 eur. VIP-lístky majú hodnotu 149 eur. Priamy prenos prinesie televízna stanica Slovak Sport. Súčasťou 6. ročníka Tennis Classic (19.00 h) bude už o 15.00 h takisto v NTC akcia Kids Day. Približne 50 - 60 detí si zahrá s aktérmi exhibície a dostane od nich autogramy. Výťažok z tradičnej charitatívnej dražby rakiet a ďalších spomienkových predmetov od tenistov poputuje na projekt Stars for Stars a Nadáciu Daniely Hantuchovej, ktorá ponúkne fanúšikom takisto na dobročinné účely aj kalendár na rok 2014 a vlastnú kolekciu tričiek, šiltoviek a šiltov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona