Hinault v Sieni slávy Giro d´Italia, odporúča Induraina a Saronniho

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 14:20 • 2 min
Hinault v Sieni slávy Giro d´Italia, odporúča Induraina a Saronniho

MILÁNO - Francúzskeho cyklistického elegána Bernarda Hinaulta v milánskom divadle Gerolamo slávnostne uviedli do siene slávy Giro d'Italia. Hinault je trojnásobný šampión Giro d'Italia z rokov 1980, 1982 a 1985. V sezónach 1982 a 1985 zvíťazil aj na Tour de France a získal cenné double, čiže triumfy na dvoch najprestížnejších etapových pretekoch.

slovakia

left justify in out

Dvakrát zvíťaziť na Gire a Tour v tom istom roku sa pred ním v celej histórii cyklistiky podarilo iba trojici Eddy Merckx, Miguel Indurain, Fausto Coppi.

"Je pre mňa česť byť medzi vyvolenými histórie Gira. Sú to preteky, ktoré patrili medzi moje najobľúbenejšie a moja láska k nim vytrvala do dnešných dní. Giro milujem, lebo je vášnivé a má skvelých fanúšikov. Nepoznám cyklistu, ktorý by ho nechcel vyhrať. Každý pretekár zo zahraničia, ktorý tieto preteky aspoň raz okúsi, zostanú mu v srdci. Pre mňa má ružové tričko víťaza Gira rovnakú hodnotu ako žlté z Tour de France či dúhový dres majstra sveta," povedal Bernard Hinault podľa webu Cyclingnews.

Šesťdesiatdvaročný Hinault je len šiestym cyklistom, ktorý sa ocitol v sieni slávy Giro d´Italia. Jeho predchodcami sú Eddie Merckx, Ercole Baldini, Felice Gimondi, Stephen Roche a Francesco Moser. A kto by mohli byť jeho nasledovníci? "Poviem dve mená - Miguel Indurain a Giuseppe Saronni," významne podotkol Hinault. Krátko sa vyjadril aj k trase a favoritom jubilejného stého ročníka Gira, ktorý sa uskutoční v dňoch 5.- 28. mája 2017.

"Vyzerá to už dopredu veľmi zaujímavo a krásne. Tohtoročné preteky budú mať v sebe všetko - dlhé stúpania, časovky a celkovo veľa výziev. Myslím si, že favoritmi budú Nairo Quintana a Vincenzo Nibali," prezradil Hinault.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona